Atleții se pregătesc în această iarnă pentru 2016, an olimpic. Este însă și iarna în care pe marile ecrane rulează al șaptelea episod Star Wars, The Force Awakens. Forța să fie cu tine!

Să vedem cine întruchipează pe cine! Atleții români și Războiul Stelelor! Trucaje de Florin Maximciuc!

bianca-razor-leia-organa

Bianca Răzor – Prințesa planetei Alderaan, Leia Organa, personaj interpretat de Carrie Fisher, a condus operațiunea de salvare a lui Han Solo, ținut ”la rece” de maleficul traficant Jabba the Hutt. Ca membru a Alianței Rebelilor, sora lui Luke Skywalker a ajutat la distrugerea super-armei Death Star.

radu-milea-chewie-ionut-sinca-han-soloRadu Milea – Chewbacca, cel mai pletos și mai bărbos personaj principal din Războiul Stelelor, este un Wookiee de 200 de ani care a devenit prietenul de nădejde al lui Han Solo, după ce acesta a refuzat un ordin primit care îi impunea să-l ucidă. Ca răspuns, Chewie a devenit copilotul lui Solo pe Millennium Falcon și a jurat să-l protejeze toată viața. Ionuț Zincă – Han Solo, jucat în Războiul Stelelor de Harrison Ford, este un fost soldat imperial devenit contrabandist după ce a fost demis pentru că nu a vrut să-l ucidă pe Chewie. Solo s-a implicat alături de Alianța Rebelilor și a luptat împotriva Imperiului Galactic.

marius-ionescu-qui-gon-jinnMarius Ionescu – Marele maestru Jedi Qui-Gon Jinn, interpretat de Liam Neeson, a fost mentorul lui Obi-Wan Kenobi și cel care l-a descoperit pe Anakin Skywalker, viitorul Darth Vader. A fost unul din cei mai puternici Jedi, dar din cauza modului său neortodox de a aplica legile nu a făcut parte din Consiliul Jedi.

nicolae-soare-darth-vaderNicolae Soare – Darth Vader, fostul Jedi Anakin Skywalker căzut de partea întunecată a forței, a fost mâna dreaptă a împăratului Palpatine, cunoscut și ca Darth Sidious. Este tatăl gemenilor Luke și Leia, mama acestora, Padme Amidala, murind la nașterea copiilor.

florina-pierdevara-reyFlorina Pierdevară – Rey, personaj jucat de Daisy Ridley, o gunoieră de părți de nave, locuitoare a planetei Jakku, este principala protagonistă a ultimului film din seria Răboiul Stelelor, implicându-se în conflictul dintre Rezistență și First Order, după ce l-a întâlnit pe Finn, un fost soldat imperial, și pe droidul BB-8.

madalina-florea-padme-amidalaMădălina Florea – Padme Amidala, prințesa interpretată de Natalie Portman, a fost o fostă regină de pe Naboo, devenită senator în Senatul Galactic, soția secretă a lui Anakin Skywalker, viitorul Darth Vader. A fost mama lui Luke Skywalker și a prințesei Leia, și bunica lui Ben Solo, cunoscut ca și Kylo Ren (a fost antrenat în tainele Jedi de Luke Skywalker dar a căzut de partea întunecată a Forței ca și bunicul său, Darth Vader).

ionut-saisan-palpatine-darth-sidiousIonuț Zăizan – Darth Sidious, Împăratul Palpatine, este un fost senator de pe Naboo, care a folosit manipularea politică și minciuna pentru a pune mâna pe poziția de Cancelar Suprem al Republicii Galactice. Palpatine a fost de fapt Darth Sidious, lordul întunecat al Sith, un cult care folosește partea întunecată a Forței. Este cel care l-a corupt pe Anakin Skywalker și care l-a ”transformat” în Darth Vader.

daniel-lupulescu-yodaDaniel Lupulescu – Yoda, Marele Maestru al ordinului Jedi.

În 2014, am ”trimis” atleții la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci! Aici puteți vedea ce a ieșit! 🙂