Festivalul Sport Montan Săcele

Festivalul Sport Montan Săcele, la prima ediție, 27-29 octombrie

4shop.ro

Festivalul Sport Montan Săcele își propune să aducă la final de sezon (27-29 octombrie), la un loc, oamenii care își exercită pasiunile pe munte, mai exact, alergători, orientariști și parapantiști și pe viitor mountain-bikeri și cățărători.

Dacă anul trecut s-a alergat doar pe verticală la Bunloc, de data aceasta, în 2017, între 27 și 29 octombrie (pogram în detaliu, aici), se va urca din centrul Săcelelui, până pe Vârful Piatra Mare, se va alerga pe fosta graniță dintre Țara Românească și Austro-Ungaria, se va lua o ”pauză” pentru răcorire la Peștera de Gheață, se va bea câte un ceai la Cabana Sava din Bunloc și la Cabana Piatra Mare, se va privi din zbor Săcelele și Brașovul iar cu toate că hărțile de orientare sportivă vor da bătăi de cap, la final fiecare își va povesti experiențele.Înscrieri, aici.

Festivalul constă în mai multe probe sportive ce se vor desfășura în Săcele. Participanții pot opta să participe la una sau la mai multe probe, iar la finalul festivalului se va alcătui un clasament general în care vor intra toți. Fiecare probă va avea un clasament, punctând diferit. La finalul festivalului se vor aduna punctele aferente pozițiilor din clasamentele probelor la care a participat concurentul, cu mențiunea că se poate participa ori la Bunloc Trail Running, ori la Piatra Mare Mountain Running, deoarece sunt în același timp. (foto: taberesicircuite.ro)

Detalii despre cum se realizează punctajul general, aici.Probe

  • Orientare, blocstart (16.30, 27 octombrie)
  • Bunloc Vertical Race, 3km și +500m (12.00, 28 octombrie)
  • Parapantă, Punct fix, (28 octombrie)
  • Cursa Copiilor, 400m (14.00, 28 octombrie)
  • Piatra Mare Mountain Running, 30km și +1.500m (09.00, 29 octombrie)
  • Bunloc Trail Running, 15km și +700m (09.00, 29 octombrie)

Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

en_USEnglish