A Roman kozep es hosszutavuto valogatott altalaban a felkszulesi periodus alatt, ket edzotabor helyseget hasznal. Az egyik az 1950m magasan talalhato “magaslati” edzotabor Piatra Arsa-n a Bucegi hegysegben, a masik pedig a Nagyvarad mellett talalhato Felix furdo, ahol evrol evre minden oktober vegen itt zajlik a Roman Kupa dontoje is, mezeifutasban. Ebben az evben oktober 25 en kerul ra sor.

ROMÁN

Felix furdon, foleg a keso oszi es teli honapokban szivesen edzenek a kozep es hosszutavfutok. “Itt van merre futni, a kondiciok megfeleloek, tobb utvonal is van ahol jol lehet keszulni. Legfokeppen terep, kissebb nagyobb szintkulombsegekkel. Emelett az erdoben talalhato egy 1100m hosszu salak korpalya, ahol a mert edzeseket szoktuk csinalni. Ha viszont egy valtozatosabb terepre van szuksegunk akkor a Betfiai Somlo “hegy” koruli erdot reszesitjuk elonyben” – meseli nekunk Andrei Stefana a 2013 Roman Kupa gyoztes. A Felix furdoi edzotabor epp az 1977 es foldrengest kovetoen nyitotta meg kapuit. Az a foldrenges amely nagy karokat okozott a Roman fovarosban, Bukarestben. A Felixi foldrenges ideje alatt, itt edzotaborozott Ilie Floroiu aki 1978 felalitotta az orszagos csucsot 5000 es 10000 meteren.

Ilie Floroiu aki az 1973 Mezei OB-en a Steaua club ahol o leigazolt versenyzo volt, kenyszeritette, hogy iduljon a Ifjusagi es a felnott kategoriaban is. Az ifjusagi kategoriaban orszagos bajnok lett, viszont a felnott kategoriaban csak a 8. helyet sikerult megszerezni, amibe nagyon el is faradt, hiszen alig fejezte be az egyik tavot, mar rajthoz kellet alljon a felnotteknel. A verseny utan annyira faradt volt, hogy csapattarsa Stelian Marcu olben vitte fel a lepcson a szalodaba.

Cupa României Cros, Băile Felix, 2013

Feminin, 8km

  1. Alexandra Frumuz-Ghiță
    2. Cristina Casandra
    3. Elena Moagă

Masculin, 10km

  1. Ioan Zăizan
    2. Andrei Ștefana
    3. Sorin Mîneran
Băile Felix Trail Race

Băile Felix Trail Race

Băile Felix Trail Race

Azok akik nem tudnak eljutni, hogy figyelemmel kovessek az oktoberi Roman Kupat, vagy osszel mar nem igazan akarnak ellatogatni Felix furdore, azoknak a figyelmukbe ajanlunk egy jo Terep futo versenyt amely nem csak profi futoknak van szervezve. A verseny neve Baile Felix Trail Race, az esemeny junius elsejen kerul megrendezesre a Betfia falu mellett talalhato Somlo hegy koruli erdoben. A tavok a kovetkezok: 20 km egyeni, 10 km egyeni, 20 km 2 es valtoban, es 5 km. Az utvonal egy 10 km a szervezok altal jol kijelolt korpalyan halad.Ahol a 20 km es tavon indulok 2 kort kell teljesitsenek, az 10 km es tavon indulok pedig eggyett. Az 5 km es tav, egy ideig eggyutt halad a tobbi tavval aztan egy rovidebb szakaszon erkezik a celhoz. Az esemenyrol minden informacio megtalalhato a verseny webboldalan. www.bailefelix-trailrace.com. Gyere es versenyezz egy jot, azon az utvonalon ahol a Roman kozep es hosszutavfuto valogatott edzett es edz minden telen.