Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă, ambasadorul 10k&Family Run

Elisabeta Lipă, multiplă medaliată olimpică, ministrul Tineretului și Sportului, va fi ambasadorul cursei de 10 kilometri, 10k&Family Run – 3 aprilie, competiție organizată de Bucharest Running Club, asociație care se ocupă și de Maratonul București și de Semimaratonul București

”Voi fi alături de fiul meu Dragoș și de soțul meu Cornel la startul din Piața Constituției. Toată familia mea iubește sportul și susținem această cursă mai ales că în fruntea echipei de organizare se află Valeria Răcilă, cu care am petrecut ani buni și frumoși în cantonamentele de canotaj. A fost întotdeauna pasionată de alergat și a transformat această pasiune într-un fenomen care pune în valoare Bucureștiul și România”, a spus Lipă care a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice, fiind numită, în 2000, cea mai bună canotoare a secolului.

Traseul a fost modificat

Față de ce s-a anunțat inițial, traseul a fost modificat ușor (vezi harta), marea parte a lui desfășurându-se pe bulevardul Unirii până la piața Alba Iulia (unde ștafeta face schimb). Prima ediție 10k & Family Run, are o cursă individuală de 10 kilometri, o ștafetă de 2X5km, un Family Run&Walk de 2,9 km, o cursă a copiilor și părinților, o cursă a bebelușilor și o cursă a fotoliilor rulante. (fotografie: oamenidepoveste.ro)

Povestea ”Elisabeta Lipă, de pe toloaca din Cândești, în Guvernul României”, o puteți citi aici!

10k-bucuresti-harta

Înscriere on-line, până pe 21 martie

Organizatorii au impus un număr limită de participanți, 3.400 la 10k, 300 de echipe la ștafetă, 2.400 la Family Run&Walk și 2.400 la cursa copiilor și părinților. Startul se va da în valuri: 9.25 – fotolii rulante, 9.30 – 10k și ștafetă, 11.10 – Family Run & Walk, între 12.10 și 13.20 cursa copiilor, și la 13.30, cursa bebelușilor. Pentru cursa individuală și pentru ștafetă termenul limită de înscriere online este 21 martie, pentru Family Run&Walk, 28 martie, iar pentru restul curselor, 30 martie. Mai multe detalii, aici.

Dana Rogos, ambasador la Uniqa 10k&Family Run
Dana Rogoz, ambasador la UNIQA 10k&Family Run