Diță și Wizz Air fac echipă pentru Wizz Air Bucharest International Half Marathon 2021

Începând din 2021, Wizz Air este sponsor titular al cursei de alergare organizată de Constantina Diță pe cele mai frumoase străzi din București, anunță organizatorii runbi21k.ro. Wizz Air Bucharest International Half Marathon se va desfășura anul acesta pe 19 septembrie.

Din 2016, de la prima ediție a cursei de alergare organizată de campioana olimpică la maraton Constantina Diță, numărul de alergători a crescut constant, iar pentru ediția din 2021 organizatorii sunt pregătiți pentru un număr record de participanți. Odată cu cea de-a cincea ediție, Wizz Air, compania aeriană cu cea mai mare creștere din Europa, se alătură campioanei olimpice la maraton și devine sponsor titlular al cursei de alergare, aceasta devenind Wizz Air Bucharest International Half Marathon și fiind programată pe data de 19 septembrie 2021.

“Sunt onorată că una dintre cele mai cunoscute companii aeriene din Europa este acum sponsor titular al cursei de alergare pe care o organizez. Mi-am dorit întotdeauna să pot da cât mai mult înapoi acestui sport pe care-l iubesc enorm. Aceasta a fost și ideea cursei de la București și mi-am dorit să fac din ea un eveniment de top la nivel internațional. Pas cu pas, am creat în jurul cursei o comunitate frumoasă de alergători care a fost alături de noi și în această perioadă atât de dificilă. Și le mulțumesc pentru susținere. Sunt încântată că am reușit să-i atragem alături de noi pe cei de la Wizz Air și sunt sigură că împreună putem să le oferim alergătorilor o experiență și mai plăcută, pe cele mai frumoase străzi din București, la Wizz Air Bucharest International Half Marathon. Vom alerga împreună în următorii ani și sunt sigură că va fi o experiență memorabilă pentru toată lumea”, a spus Constantina Diță.

“Suntem încântați să devenim sponsorul titular al unuia dintre cele mai populare evenimente de alergare din București. Pentru că oferim oportunități de călătorie accesibile călătorilor din Europa și nu numai, credem de asemenea că un stil de viață activ ar trebui să fie accesibil tuturor. Sănătatea și starea de bine ale pasagerilor și echipajului nostru au fost întotdeauna prioritatea noastră principală. Așa cum facem acest lucru în timpul zborurilor la bordul flotei noastre de avioane de ultimă generație, ne angajăm să sprijinim și inițiativele care promovează un stil de viață sănătos”, a spus Paulina Gosk, Corporate Communicatoins Manager la Wizz Air.

După ce ediția din 2020 a fost anulată în final din cauza pandemiei de coronavirus, cea de-a cincea ediție a cursei organizată de Constantina Diță a fost reprogramată pentru data de 19 septembrie 2021.

Wizz Air Bucharest International Half Marathon se va desfășura pe unele dintre cele mai frumoase străzi din București pe un traseu măsurat și certificat de AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă) avânt statut de cursă de alergare internațională. La fel ca și până acum, traseul va fi unul plat, gândit special pentru ca alergătorii să poată stabili noi recorduri personale.

La Wizz Air Bucharest International Half Marathon 2021, cursa principală va fi cea pe distanța de semimaraton, dar alergătorii se vor putea înscrie și în Cursa Populară, o cursă pe distanța de 3,5 kilometri sau în cursa de 10 kilometri.

Și la ediția din 2021, cursa va include competiția Team 3 Challenge, unde fiecare echipă va include 3 alergători amatori și fiecare va trebui să alerge distanța de 10 km, iar în baza timpului cumulat se va întocmi clasamentul pe echipe.

Tot pe distanța de 10 kilometri vor concura și sportivii în fotolii rulante, înscrierea fiind gratuită pentru aceștia. Toate înscrierile validate pentru ediția din 2020 au fost transferate pentru Wizz Air Bucharest International Half Marathon 2021.

Începând cu ediția din 2021, organizatorii Wizz Air Bucharest International Half Marathon vor dona 10% din suma totală încasată din taxa de participare către Comitetul Național Paralimpic. “Avem nevoie de orice sprijin pentru a susține pregătirea atleților paralimpici în vederea participării lor la Jocurile Paralimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024. În plus, acest parteneriat este foarte important și pentru că promovează un stil de viață sănătos în rândul persoanelor cu dizabilități”, a spus Sally Wood Lamont, președinte al Comitetului Național Paralimpic.

Înscrierile pentru Wizz Air Bucharest International Half Marathon se pot face pe site-ul oficial www.runbi21km.ro, ultima zi pentru înscrieri fiind 11 septembrie 2021. Premiile în bani la ediția din acest an a cursei de alergare Wizz Air Bucharest International Half Marathon vor fi de aproximativ 15.000 de euro. La acestea se vor adăuga și premii în valoare de peste 50.000 de euro în produse și vouchere oferite de partenerii evenimentului.

Comunicat de presă