Constantina Dita

Diță a ajutat la construirea a 36 de case în Bacău

Campioana Constantina Diță a fost voluntar pe șantierul Habitat for Humanity și a ajutat la construirea a 36 de case pentru familii în nevoie din Bacău. 

Campioana olimpică la maraton Constantina Diță a fost voluntar pe șantierul Habitat for Humanity România, unde a ajutat la construcția a 36 de case pentru familii în nevoie din Bacău. Ea a condus Echipa Sportivilor de la BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa care a avut loc între 2 și 6 octombrie, având ajutoare de nădejde ca Mihaela Melinte, Marian Oprea, Nicolae Soare, Mihaela Botezan și Alexandru Novac.

Sportivii au ridicat în doar 5 zile una dintre cele 36 de case pe care 450 de voluntari români și internaționali le-au construit la Bacău. Sub îndrumarea specialiștilor, ei au ridicat integral casa de la nivelul fundației: au realizat pereții, au montat ușile, ferestrele și acoperișul și auu aplicat tencuiala decorativă a casei.“Ideea de a ridica 36 de case în 5 zile mi s-a părut încă de la început o provocare frumoasă și nu puteam să nu mă implic. Sunt bucuroasă că am reușit să mobilizez o echipă de prieteni cu care am oferit o mână de ajutor în acest proiect familiilor în nevoie din Bacău. Au fost zile interesante pe șantier, unde am lucrat sub îndrumarea specialiștilor și sper ca implicarea noastră să fie o motivație în plus și pentru alți voluntari care vor să se alăture acestui proiect. BIG BUILD este una dintre acele acțiuni care are rezultate imediate și acele familii se pot bucura apoi de locuință, iar satisfacția de a fi implicată în acest proiect este foarte mare”.

”Suntem onorați să avem la BIG BUILD voluntari de seamă, care vor lucra umăr la umăr cu familiile pentru care construim cele 36 de case la Bacău. Constantina Diță și sportivii care s-au alăturat Habitat for Humanity România au fost și sunt, încă o dată, un exemplu și o sursă de inspirație pentru noi toți”, a spus Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.BIG BUILD este cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat, în cadrul căruia Habitat for Humanity România a realizat 36 de locuințe în 5 zile, în beneficiul a 36 de familii cu venituri reduse din Bacău. 450 de voluntari români și internaționali au muncit, alături de cele 36 de familii beneficiare, la ridicarea caselor.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Comunicat de presă