Denisa Dragomir
Denisa Dragomir

Denisa Dragomir, gata de curse, după ce a scăpat de o bacterie agasantă

4shop.ro

Denisa Dragomir a obișnuit pe toată lumea să se lupte pentru locul I, poziție pe care a și obținut-o de foarte multe ori. În acest an, pregătirea a părut că scârțâie, alergarea, că nu funcționează. Vinovatul? O bacterie.

”Încă de la începutul anului am văzut că am probleme, arsuri, vomitam la antrenamente, eu neavând așa ceva nici când trăgeam tare în pregătire. Am făcut ecografie, totul părea în regulă. După Campionatele Balcanice (n.n. – locul IV: 1.11.03), unde iar mi-a venit să vomit pe urcare, mi-am dat seama că trebuie să descopăr ce se întâmplă exact. Am făcut mai multe teste și am ieșit pozitivă la helicobacter pylori. Am făcut tratament cu antibiotice. Aștept să reiau antrenamentele cum trebuie. Am făcut și în această perioadă pregătire, nu am stat, dar apreciez că sunt la 80% din cum trebuia să fiu”, ne-a spus atleta care în această perioadă este în cantonament la altitudine, la Piatra Arsă, în Bucegi, urmând să participe în acest weekend la Livigno Skymarathon.

Infecția cu helicobacter pylori nu produce simptome în 50% din cazuri, iar atunci când se manifestă provoacă dureri în partea superioară a abdomenului, balonare, senzația de plenitudine, greață, vărsături sau lipsa apetitului alimentar.