Copii alergand

Cursele copiilor de la evenimentele Bucharest Running Club, necompetitive

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Bucharest MARATHON, Bucharest HALF MARATHON și Bucharest 10k&FAMILY RUN, anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

Cursele Copiilor sunt speciale pentru noi şi suntem bucuroşi că interesul atât al părinţilor, dar şi al copiilor care este tot mai mare, de la ediţie la ediţie. Aceste serii de curse sunt concepute în spiritul de fair play și pentru încurajarea familiilor să trăiască sănătos și să prețuiască mișcarea în aer liber alături de copii, prin a le insufla pasiunea pentru sport și activitate fizică.  Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenței pozitive asupra sănătății (beneficiu generic al sportului) dar și prin faptul că se practică în aer liber și poate fi practicata împreună cu părinții, permițându-le acestora să devină copii mai sănătoși, mai fericiți și mai încrezători.

Sâmbătă, 13 mai vor avea loc starturile Cursei Copiilor McDonald’s la care pot participa toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite. Fiecare participant va primi o medalie de participare și un voucher din partea McDonald’s.

Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3.200, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii.  Suntem conştienţi de responsabilitatea uriaşă pe care o avem – aceea de a asigura condiţii optime de desfăşurare a curselor şi, mai ales, condiţii de siguranţă maximă în ceea ce priveşte integritatea fizică a copiilor.

Contăm pe sprijinul părinților în ceea ce priveşte respectarea regulamentului de concurs, în special pe respectarea zonelor în care doar copiii au acces (zona start/sosire şi traseu) şi a programului de desfăşurare a concursului (accesul în zona de start se face doar cu respectarea orelor anunţate pentru fiecare categorie de alergare).