Constantina Dita // foto: Marian Burlacu

Cursă organizată de Constantina Diță, pe 17 aprilie, în București

4shop.ro

Creată la inițiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diță, Bucharest International 10K se desfășoară pe un traseu plat, în zona Arcului de Triumf, traseu care oferă oportunitatea unor timpi competitivi atât pentru atleții profesioniști cât și pentru alergătorii amatori.

Cursa este duminică, 17 Aprilie 2016, indiferent de condițiile atmosferice. Startul va fi la 9:00 pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle. Orice alergător cu vârsta de peste 14 ani este binevenit, anunță organizatorii, de la atleți profesioniști până la amatori. Asta înseamnă că poți să alergi, să mergi, să dobori un record personal sau să stabilești recordul cursei, e loc pentru toată lumea. Sunt prevăzute în sacul de participant, pentru fiecare alergător, un tricou oficial ASICS, un număr de participant, timing chip, și, așa cum se anunță pe site-ul oficial al competiției, bucharest10k.com, și multe surprize.

Premiile puse la bătaie sunt generoase, ca la o cursă de mare valoare de șosea din străinătate,12.000 de euro, fiind recompensați primii cinci atleți/atlete la general (1.200, 1.000, 500, 300, 200 – valori în euro), primii trei atleți/atlete din România (500, 300, 200 – valori în euro), și locul I pentru cei de peste 40 de ani (250 de euro). Organizatorii au prevăzut și un bonus pentru timpi foarte buni. Fetele care scot sub 32 de minute și băieții care aleargă mai repede de 28 de minute, primesc 500 de euro. Participarea la această cursă costă 20 de euro pentru adulți și 15 euro pentru tinerii sub 18 ani, cu plata efectuată până pe 15 martie, iar după această dată, între 16 martie și 15 aprilie, 25 de euro pentru adulți și 20 de euro pentru tinerii sub 18 ani, înscrierile putând fi făcute aici! La fața locului, pe 16 aprilie, taxa de înscriere este de 30 de euro pentru adulți și 25 de euro pentru cei sub 18 ani.

Oferte speciale pentru atleții de elită

Organizatorii 2016 Bucharest International 10K oferă unui numar limitat de atleți de elită următoarele beneficii:

  • Un bilet dus-întors către București, România.
  • Trei nopți cazare la unul dintre hotelurile oficiale.
  • Înscriere gratuită la 2016 Bucharest International 10K.
  • Participare la VIP After Party.
  • Acces VIP la toate evenimentele oficiale asociate cu 2016 Bucharest International 10K.
  • Transfer gratuit de la Aeroportul Internațional București Otopeni la hotelul oficial, și retur.
  • Apă și băuturi energizante personale la stațiile de hidratare pe parcursul cursei.
  • Acces gratuit la cortul special amenajat în ziua cursei pentru atleții de elită.
  • Atleții sunt de acord să participe la interviuri și filmări asociate cu 2016 Bucharest International 10K (programul va fi comunicat de către Coordonatorul Atleților de Elită).
  • Atleții de elită sunt eligibili pentru premiile în bani dacă sunt înscriși la 2016 Bucharest International 10K, în funcție de locul obținut la Sosire.
en_USEnglish