Zdob și zdub

Cum s-au distrat basarabenii la ”Hai Haiduci!”: alergare, MTB și Zdob și Zdub

Alt 4

În Basarabia s-a fost desfășurat festivalul de muzică și sport Hai Haiduci! by Salomon, la Complexul Etno-Cultural Vatra. În cadrul evenimentului au avut loc o cursă de ciclism pe distanța de 30 km și cursele de alergare de tip trail de 8, 19 și 30 km, traseul cărora a trecut prin inima Codrilor.

În afară de asta, pe parcursul acestor zile au fost desfășurate activități distractive și două concerte, în care au evoluat Lume, Millenium, Tharmis și Zdob și Zdub, iar festivalul a fost vizitat de mii de oameni. La curse au luat parte în jur de 400 de sportivi, atât din Republica Moldova, cât și din SUA, Franța, Marea Britanie și Ucraina. Participanții au alergat și au mers pe biciclete până la stejarul lui Ștefan cel Mare – un copac imens, la umbra căruia, potrivit legendei, după o luptă cu turcii s-a adăpostit vestitul voievod moldovean.

Codrii Moldovei reprezintă o adevărată comoară a țării noastre, iar în cadrul cursei Hai Haiduci! by Salomon, sportivii amatori și profesioniști au avut posibilitatea să le redescopere frumusețea din mișcare, savurând priveliștile pitorești. Un alt scop al cursei este de a trage un semnal de alarmă asupra problemei defrișării masive a pădurilor, evenimentul Hai Haiduci! punând accent pe faptul că pădurea ne-a fost lăsată drept moștenire de strămoșii noștri și trebuie păstrată.

Organizatorii festivalului sunt Organizația Sportivă „Sporter, portalul de divertisment Afisha.md și cel mai popular panou de anunțuri online din Moldova 999.md. Evenimentul a avut loc sub patronajul Președintelui Republicii Moldova și este dedicat anului lui Ștefan cel Mare.

Sporter organizează anual peste zece evenimente de amploare, printre care Campionatul de Triathlon în aer liber „Triathlon Triumph”, cursa de ciclism „Chișinău Criterium”, cursele de alergare prin vinării „Purcari Wine Run” și „Cricova Wine Run”, dar și cel mai grandios eveniment sportiv din țară – Maratonul Internațional Chișinău. Video: aici!

Comunicat de Presă