Coronavirus / Sportivii, agresați și intimidați pentru că aleargă

4shop.ro

Italia se vede obligată să anunțe zilnic peste 500 de decese și mii de infectări cu Sars-Cov-2, dar cu toate astea, în cele mai multe locuri din Peninsulă alergătorii încă pot ieși la o fugă în apropierea locuințelor. Cu toate astea, sunt de cele mai multe ori înjurați și intimidați, fiind considerați vectori de răspândire a noului coronavirus.

Italia a ajuns la peste 85.000 de cazuri confirmate, peste 9.000 de morți (peste 900 în ultimele 24 de ore), Covid-19 lovind foarte puternic populația din Peninsulă. Lumea este obligată să rămână în locuințe, doar cumpărăturile, mâncare sau medicamente, vizitele urgente la medic sau pentru a avea grijă de un apropiat și ieșirele pentru a face sport, singur și în aproapierea locuinței, reprezentând execepțiile de la această regulă. Dar, deoarece cazurile noi de Covid-19 sunt din ce în ce în ce mai multe de la zi la zi, apar și lovesc în psihicul italienilor ca un val uriaș rezultat în urma unui tsunami ce distruge țărmurile, oamenii sunt din ce în ce în ce mai nervoși. Au fost semnalate cazuri de persoane agresate că mergeau pe stradă dimineața, s-a văzut apoi că erau asistente care veneau din tura de noapte de la spitale, iar alergătorii au început să fie înjurați și chiar agresați, fiind considerați vectori de răspândire ai Sars-Cov-2.

Este cazul lui Cătălin Tecuceanu, sportiv român, semifondist care a ajuns alături de familie în Peninsulă, pe când avea 7 ani. Atletul încearcă să se mențină în formă, să se pregătească pentru a fi gata de curse la momentul când acestea se vor relua. Dar, în ultima perioadă a fost agresat verbal pentru că iese la antrenamente, oficialii din localitatea unde este rezident găsind o modalitate pentru a-l feri pe sportiv de reacția oamenilor. Tecuceanu este lăsat să se pregătească, alături de antrenorul său, în baza sportivă din localitate, acum închisă pentru oricine altcineva. ”El locuiește la mai puțin 200 de metri de pistă, astfel că am considerat că nu este niciun risc dacă îl lăsăm să se antreneze acolo, respectând toate regulile sanitare”, a declarat administratorului arenei pe care se pregătește atletul de 21 de ani.

foto: G.M. Photos