Corcova Trail Race / foto: fisheye.ro
Corcova Trail Race / foto: fisheye.ro

Corcova Trail Race, alergare și MTB, pe 27 august

Pe 27 august, Corcova Trail Race powered by Intersport, competiție ajunsă la ediția a patra, va da drumul la distracție. Cursele de alergare și de MTB, cu traseul prin vița-de-vie din podgoria Roy&Dâmboviceanu, vor fi acompaniate, la lăsarea serii peste dealuri, de petrecere, muzică, voie bună, foc de tabără și, bineînțeles, mult vin.

Spiritul Corcova Trail Race poate fi explicat prin trei cuvinte: vin, distracție și sport. Asociația Sport la Orice Vârstă și Cramele Corcova Roy&Dâmboviceanu au pus la cale acest eveniment sportiv ca să vă testați abilitățile de alergători sau de cicliști pe potecile și drumurile domeniului viticol Corcova (localitate situată între Motru și Strehaia), să vă bucurați de atmosferă degustând un vin de calitate alături de familie și să puteți petrece o seară minunată alături de prieteni. Concursul, care îl are ca ambasador pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român, își dorește să reprezinte un reper pe harta competițiilor sportive din România dar, în același timp, și să promoveze conceptul de “Sport & Fun”. Sfârșitul curselor înseamnă începutul distracției: o porție de tocăniță, o baie în piscină, un foc de tabără, un concert și mult vin!

Patru trasee, de alergare și MTB

Traseul de alergare mai lung, Jirov, are 15 kilometri și 400 de metri diferență pozitivă de nivel. Singura dificultate întâmpinată de alergătorii veseli, pe traseul care traversează zone de unde se pot admira dealurile pline de viță-de-vie, pline cu struguri, apare la punctele de hidratare! Da, la punctele de hidratare! Ce să bea? Apă rece sau vin, roze sau alb? Asta-i întrebarea, asta-i dificultatea! Proba mai scurtă, care se desfășoară pe dealul Corcova, are doar 6 kilometri și +200m. La MTB, se pedalează 21 de kilometri lungime și 600 de metri diferență pozitivă de nivel, pe un traseu care este de fapt o combinare a celor două de alergare. Copiii au și ei cursa lor, de 500 de metri, o buclă în interiorul cramei, înscrierile urmând a se face la fața locului începând din 26 august, ora 16.00, startul fiind programat sâmbătă de la ora 16.00. Un bonus, ca și anul trecut, este concursul de orientare de duminică, 28 august, de la ora 10.00, o cursă cu caracter demonstrativ care se va desfășura în interiorul cramei Corcova Roy&Dâmboviceanu. Prezentarea traseelor, în detaliu, pe site-ul oficial: corcova.trailrace.ro.

podium-corcovaAccesoriul haios este obligatoriu!

La Corcova Trail Race, în afară de numărul de concurs, un alt accesoriu este obligatoriu, unul care să exprime originalitatea și inventivitatea purtătorului: un costum haios! Poți fi clovn, poți fi soldat în armata împăratului roman Traian, poți fi o fată cu părul violet chiar dacă ești băiat, sau poți doar purta o perucă ciudată, ochelari ”suspecți”, o mască colorată sau incoloră. Orice! La Corcova se îmbină sportivitatea cu buna dispoziție și fair-play-ul cu umorul! La MTB, accesoriile de carnaval sunt facultative, dar foarte recomandate.

vin-corcova-jirovÎnscrieri online până pe 19 august, premii de peste 13.000 de lei

Corcova Trail Race este o combinație ”naturală” între alergare sau ciclism și distracție care nu este ocolită nici de atleții profesioniști. Anul trecut, Vitalie Gheorghiță a câștigat cursa (1.18.34), fiind urmat în clasament de Claudiu Surlea, Alex Staicu, Marius Bușcă și Daniel Lupulescu. La fete, pe primul loc a venit Liliana Danci (1.36.15), pe podium urcând și Adela Bălțoi și Elena Moagă. Premiile, în acest an, vor consta în vouchere Intersport în valoare totală de 13.000 de lei. Înscrierile online, pe corcova.trailrace.ro, unde deja sunt 180 de persoane, vor avea loc până pe 19 august 2016, valoarea taxei crescând cu 10 lei la fiecare 100 de participanți, până se atinge limita de 500. (foto: fisheye.ro)