Constantina Diță, la coafor // foto: Marian Burlacu

Diță a votat și ea alergătorii anului! Alege și tu!

Așa cum vă anunțam în materialul de prezentare (aici) al ediției a doua a Romanian Running Awards, premiile 4run.ro energizate de GoldNutrition, punctajul final prin care se va desemna alergătorul și alergătoarea anului și cei mai buni alergătorii ai fiecărei categorii, va reprezenta o medie între notele acordate de foști atleți de top și antrenori de atletism (70%) și preferințele voastre (30%). În continuare vă prezentăm opțiunile Constantinei Diță.

Constantina Diță este ultima atletă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, în 2008, în China, la Beijing, terminând maratonul pe primul loc. Fosta sportivă de top, acum rezidentă în SUA, este deținătoarea recordului României la maraton, după ce a alergat în 2005 cei 42,195 de kilometri în 2 ore, 21 de minute și 30 de secunde. Pe lângă medalia olimpică, Diță are un ”bronz” la Mondialele de maraton și clasări pe podium la maratonul de la Londra (locul 2 în 2005 și locul 3 în 2004 și 2007) și la maratonul din Chicago (locul 1 în 2004 și locul 2 în 2003 și 2005). În acest moment, fosta atletă sponsorizată de ASICS este și organizatoarea cursei de 10 kilometri, Bucharest International 10k, eveniment ce va avea loc în 2017, pe 23 aprilie. Detalii, aici.

Constantina Diță i-a ales pe Ancuța Bobocel și pe Marius Ionescu cei mai buni alergători ai anului. La cele opt categorii evidențiate de noi în acest an, maraton, fond, semifond, sprint, orientare, alergare montană, ultramaraton și triatlon, opțiunile campioanei olimpice din 2008 au fost:

  • Maraton: Paula Todoran & Marius Ionescu
  • Fond: Ancuța Bobocel & Alexandru Corneschi
  • Semifond: Florina Pierdevară & Ioan Zăizan
  • Sprint: Bianca Răzor & Ionuț Andrei Neagoe
  • Orientare: Andra Anghel & Ionuț Zincă
  • Triatlon: Monica Koncz & Ciprian Bălănescu
  • Alergare Montană: Denisa Dragomir & Viorel Pălici
  • Ultramaraton: Georgeta Manolache & Robert Hajnal

Dacă nu ați făcut-o până acum, puteți vota și voi, până pe 15 decembrie, cei mai buni alergători la categoriile maraton, fond, semifond, sprint, alergare montană, orientare, ultramaraton și triatlon, dar și alergătorul și alergătoarea anului, folosind lista de mai jos. În subsolul paginii, dacă este necesar, puteți vedea o selecție a rezultatelor din acest an pentru fiecare din sportivii nominalizați. (foto: Marian Burlacu)

 

 

MARATON FOND SEMIFOND SPRINT ALERGARE MONTANĂ ULTRA ORIENTARE TRIATLON