Singura campioană olimpică a României la maraton, Constantina Diţă (43 de ani), a spus adio atletismului după ce oficialii clubului la care era legitimată, Dinamo, şi cei de la FRA au determinat-o să-şi prezinte demisia şi să se retragă din activitate.

Constantina Diţă pune capăt unei cariere în care a reuşit să câştige la proba de maraton un ”aur” la Olimpiada de la Beijing (2008) şi un ”bronz” la Mondialele de la Helsinki (2005). ”Mi-am dat demisia de la Dinamo pentru că nu mă lasă să mă antrenez în America. Mi-au trimis un e-mail în care spuneau că sunt obligată să mă pregătesc în ţară. Mi-au reproşat şi că nu mai sunt în lotul naţional. Atunci le-am spus că demisionez! Oricum, nu le ceream bani să mă antrenez în SUA. Nu vreau să mă milogesc de ei! Dragoste cu sila nu se poate!”, a spus Puşa dezamăgită. Şi oficialii din Federaţia de Atletism au contribuit la retragerea sportivei: ”Mă gândeam să alerg Campionatul Mondial de Semi-maraton, în martie. Timp de antrenament mai aveam şi cred că puteam să ajut echipa României. Dar m-au scos din lotul naţional. Dacă ei nu mă mai bagă în seamă eu de ce să mă mai agit? Am făcut o hârtie la Ministerul Tineretului în care i-am anunţat că mă retrag din activitate şi că vreau să primesc renta viageră”.

”Ca atlet de elită nu mai particip la niciun concurs. Dacă o să mai fiu invitată sau dacă mai e vreun concurs lângă casă, o să mă duc să fac jogging”, a conchis Diţă, care va alerga joi la o cursă de 10 kilometri, de Thanksgiving Day.