Coconea nu a terminat X-Alps, s-a clasat pe 11

Alt 4

Toma Coconea a încheiat pe locul 11 Red Bull X-Alps, competiție de alergare și parapantă la care au participat 31 de sportivi din 20 de țări.

La cea de a opta ediție Red Bull X-Alps, sportivii au luat startul la Salzburg (Austria) într-o cursă de 1,138 km aerieni. Ei aveau de traversat Alpii până la Monaco, atingând șapte puncte din șapte țări.

Dintre cei 31 de concurenți, numai doi au ajuns pe salteaua de la Monaco, punctul terminus. Elvețianul Christian Maurer și-a adjudecat cea de a cincea victorie consecutivă, el reușind această performanță în 10 zile, 23 ore și 23 de minute, iar al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.

Toma Coconea / fotografii: Red Bull Content PoolPentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile, se afla pe locul 11, în cel de-al șaselea punct, la 271 km distanță de finiș. “A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-a fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi”, a spus într-un comunicat pentru agerpres.ro, Toma Coconea.