Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice

Sunt sporturi la JO care nu plac nimănui!

4shop.ro

Fiind o competiție care adună sub același acoperiș mai multe sporturi, și mai multe probe, Jocurile Olimpice au și concursuri pe care nu le privește nimeni! Sau aproape nimeni, pentru că întodeauna colegii sau familia sunt alături de sportivi. 🙂 Că le numim cele mai urâte, cele mai nașpa, cele mai neatrăgătoare, sunt sporturi pe care nimeni nu vrea să le vadă! 🙂

Ne place sau nu, unele sporturi olimpice sunt mai bune decât altele! 🙂 Sau mai plăcute de spectatori! Sau mai interesante! Conform fivethirtyeight.com, atletismul este cel mai îndrăgit sport de la Jocurile Olimpice. Urmat îndeaproape de înot și gimnastică. Cel mai mult, cei care urmăresc Jocurile Olimpice sunt interesați de probele de ștafetă, atât la altetism cât și la înot. Diferența dintre cele două discipline, este de doar 2 procente: 64%, față de 62%. Dacă s-ar ”elimina” probele din altetism cele mai puțin urmărite, 50 de kilometri marș și 20 de kilometir marș, atunci diferența ar fi ceva mai mare. În afara de cele primele trei sporturi, mai stârnesc interes și voleiul, fotbalul, triatlonul și rugby-ul (versiunea în 7 🙂 ). Pe de altă parte, oamenii par total dezintersați de călărie, sailing sau golf. Mai puțin vizibile sunt și înotul sincron sau gimnastica ritmică, chiar dacă sunt sporturi duse la rangul de artă.

Care bate pe care?

Dacă ne gândim la cum ne mișcăm pe apă: înotul bate canotajul care bate canoe care bate, de-l ascultă cu urechea, sailingul. La gimnastică: individual compus e în top, urmat de paralele, bârnă și sol. Dacă e vorba de cafteală? Aici chiar putem vorbi de cine bate pe cine! 🙂 Luptele greco-romane bat boxul care bate luptele libere care bate judoul care bate scrima care bate taekwondo. 🙂 Ca o regulă, spune site-ul fivethirtyeight.com, la canotaj, cu cât ai mai mulți oameni într-o barcă cu atât mai bine, cu atât e mai plăcută proba. La alergare și înot, se preferă distanțele scurte față de cele lungi. Pe teren, săritura în lungime și săritura în înălțime este mai bună decât triplusaltul sau săritura în înălțime. La aruncat, ordinea e suliță, disc, greutate și ciocan.

en_USEnglish