test sange

Ce teste de sânge trebuie făcute? 34 de ”markeri”

O companie de sănătate din Suedia a început o colaborare cu triatloniștii Alistair și Jonny Brownlee pentru a vedea ce ”markeri” trebuie urmăriți atunci când se fac teste de sânge, scopul fiind o înțelegere mai bună a sănătății și a nivelului fizic la care un sportiv, amator sau profesionist, se găsește într-o anumită perioadă.

”Exercițiile fizice intense lezează majoritatea organelor din corpul uman și asta poate afecta performanța. Fiecare om trebuie să știe cât mai multe despre sănătatea lui, despre ce poate face pentru a o îmbunătăți”, au spus reprezentanții Werlabs, care au stabilit un număr de 34 de analize care trebuie urmărite. ”E interesant să vezi ce se întâmplă în corpul tău, mai ales când faci efort, și astfel poți să faci ce trebuie pentru a fi sigur că rămâi sănătos”, a spus Alistair. ”Pentru orice om care ia parte la o cursă grea sau care se antrenează cu regularitate, aceste teste vor arăta dacă organele majore lucrează cum trebuie și veți ști dacă există sau nu probleme care vă pot afecta performanța”, a adăugat Jonny. (grafic: werlabs.co.uk) 

Nu am tradus denumirile markerilor, abrevierile și denumirile sunt identice sau asemănătoare cu cele pe care le găsiți pe o fișă de analize de la un laborator din România