Marius Ionescu, câștigătorul de anul trecut al Romanian Running Awards, este susținut de producătorul de produse de nutriție portughez. Atletul cu cel mai bun rezultat pe distanța maratonului din România, din acest an, ne-a spus ce suplimente folosește de la GoldNutrition.

”De la GoldNutrition am folosit până acum o lună Muscle Repair. E foarte bun, o să mai iau! În momentul ăsta, am Lacticell, ZMA și L-Carnitine 3000 (n.r. – detalii, mai jos)”, ne-a spus Piciu, care bineînțeles că folosește și alte produse de la producătorul portughez. ”Zilnic iau Fast Recovery, indiferent de aromă, îmi plac toate, și GoldDrink Premium, cu BCAA. Am folosit și Energy Shot, la curse mai scurte, și 4 Active Electrolytes, și Extreme Fluid Gel, iar dintre batoane Endurance Bar și Total Protein Bar”, a adăugat Marius Ionescu.

Marius Ionescu este unul dintre cei cinci finaliști Romanian Running Awards, premiile 4run.ro energizate de GoldNutrition, la categoria ”Maraton”. Puteți alege cel mai bun maratonist din România, ca de altfel și pe cei mai buni sportivi de la celelalte categorii – sprint, semifond, fond, alergare montană, ultramaraton, triatlon, orientare – până pe 15 decembrie.

Detalii despre ce produse de la GoldNutrition folosește Marius Ionescu


GOLD NUTRITION LACTICELL

Mod de prezentare: Flacon cu 180 de capsule

Mod de utilizare: Se recomandă ½ doză (3 capsule), de 2 ori pe zi.

În zilele cu antrenament: Se recomandă ½ doză (3 capsule), cu 15-20 minute înainte de antrenament si ½ doză (3 capsule), după antrenament.

Pentru rezultate optime, se recomandă a se administra pe o perioadă de minim 8 săptămâni.

Acțiuni:

Gold Nutrition Lacticell este o formula inovatoare, bazată pe studii științifice recente, care are scopul de a crește rezistența organismului și de a reduce senzația de oboseală în timpul antrenamentului. Beta-alanina este un aminoacid neesențial care este folosit de celulele musculare pentru a sintetiza carnosina. Carnosina este o bipeptidă care funcționează ca tampon  pentru ionii de Hidrogen (acid), produși în timpul exercițiilor extenuante, ajutând astfel la menținerea unui pH muscular optim. Acidul alfa-lipoic acționează ca moleculă hidro și liposolubilă care este ușor absorbită și asimilată de organism, și îl protejează de stresul oxidativ.  Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Ingrediente/ 100 g: Beta-alanină 67,035 g; monohidrat de Creatină 21,131 g; capsulă: gelatină, antiaglomerant: stearat de magneziu, acid alfa-lipoic 0,302 g, D-tocoferil acetat 0,0005 g (50% Vitamina E).

Contraindicații: Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează și în caz de alergie la oricare ingredient. Nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Unele persoane pot simți ușoare roșeli ale pielii, datorita Beta-alaninei. Acest simptom dispare, de obicei, după a treia zi. Daca simptomul continuă, reduceți doza până la nivelul la care roșeața și/sau furnicăturile dispar. Mâncarea poate să diminueze senzația de furnicături și/sau înroșirea pielii cauzate de Beta-alanină.


GOLD NUTRITION L-CARNITINE 3000 MG

Mod de prezentare: 20 fiole a câte 10 ml

Mod de utilizare:: 1 fiolă/zi, cu 1 oră înainte de antrenament.

Acțiuni:

L-Carnitina este unul dintre cele mai utilizate suplimente nutritive, folosită ca adjuvant în unele afecțiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului și rinichilor din Lisină si Metionină, doi aminoacizi esențiali. În alimente se găsește în special în cele de origine animală, dar și în unele plante, cum ar fi soia, însă în cantități mult mai reduse.

L- Carnitina a fost izolată din carnea roșie la începutul secolului 20 și apoi s-a reușit sinteza ei în laborator, însă rolul ei în organism nu a putut fi înțeles decât în 1970, după care a fost introdusă pe piață sub forma de medicament și, mai recent, a fost reîncadrată ca supliment nutritiv. Este folosită mai ales de către sportivi, pentru a reduce masa adipoasă și pentru a crește performanțele fizice.

L- Carnitina este utilizată datorită efectelor sale cardioprotectoare și influenței benefice asupra colesterolului – efect de reducere a nivelului trigliceridelor și de creștere a nivelului colesterolului HDL (colesterol bun). De asemenea, s-a constatat că L-Carnitina are proprietăți antioxidante.

L-Carnitina a fost folosită cu succes ca adjuvant în afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorală, insuficiență cardiacă și în prevenirea apariției infarctului miocardic. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor și în unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicația uzuală pe care o folosește pacientul.

În cazul sportivilor de performanță, suplimentarea cu L- Carnitină ajută la accelerarea transportului grăsimilor în celule, ceea ce duce la o oxidare mai rapidă a acestora și astfel la o scădere în greutate mai eficientă și o creștere a rezistenței la efort.

Ingrediente/ 1 fiolă: L-Carnitină 3000 mg, apă., fructoză, acid citric anhidru, sorbat de potasiu, aromă de lămâie.

Contraindicații: Contraindicat în timpul sarcinii sau alăptării.


GOLD NUTRITION ZMA

Mod de prezentare: Flacon cu 90 capsule                                   

Mod de utilizare: A se consuma seara înainte de culcare de către bărbați – 3 capsule, femei – 2 capsule

Acțiuni:

Magneziul contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului muscular, la sinteza normală a proteinelor și la menținerea sănătății sistemului osos.

Zincul contribuie la metabolismul normal al carbohidraților, la sinteza normală de ADN, la metabolismul normal al macronutrienților și la menținerea concentrațiilor normale de testosteron din sânge.

Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la formarea normală a globulelor roșii.

Compoziție /doză (3 capsule): Glicinat de magneziu; Aspartat de Zinc; L-monometionină de zinc; Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină); Capsulă: gelatină.

Ingrediente 3 CPS DZR* 2 CPS DZR*
Glicinat de magneziu, din care magneziu 2250 mg/ 540 mg 144% 1500 mg/360 mg 96%
Aspartan de zinc, din care zinc 84 mg/30 mg 300% 56 mg/20 mg 200%
L-monometionină de zinc 28  mg 18,66 mg
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 3.5 mg 250% 2.33 mg 166%

*DZR- Doză zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC

Contraindicații: Contraindicat în insuficiență renală, femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și în caz de alergie la oricare dintre ingrediente. Evitați administrarea de produse lactate sau care conțin calciu (calciul interferează cu metabolismul magneziului și al zincului).


GOLD NUTRITION CLINICAL MUSCLE REPAIR

Mod de prezentare: Cutie cu 60 de capsule

Mod de utilizare: 2 capsule de 2 ori pe zi

Acțiuni:

Ajută la recuperarea mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, reducând durerea și inflamația. Stimulează creșterea și tonifierea mușchilor, diminuează durerea și inflamațiile.

Turmericul ajută la diminuarea inflamaților cauzate de artrită, entorse musculare, umflături și dureri cauzate de leziuni sau incizii chirurgicale. De asemenea, este promovat ca un adjuvant în reumatism și ca antiseptic pentru curățarea rănilor.

Boswellia se utilizează ca adjuvant în: poliartrită reumatoidă, reumatism cronic degenerativ (artroze, spondiloză), dureri musculare, nevralgii, colită ulcerativă, boala Crohn, astm bronsic, tumori cerebrale. Acționează ca antiinflamator, analgezic puternic, reduce inflamațiile gastro-intestinale și leziunile tisulare care apar în colita ulcerativă și în boala Crohn, este antitumoral, imunostimulent, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, sedativ.

Gheara-diavolului: antiinflamator, analgezic, detoxifiant hepatic, antispastic, antifebril, hipoglicemiant, antihipertensiv, diuretic. Se utilizează ca adjuvant în: diabet, hipertensiune arterială, aritmii ventriculare hiperkinetice, migrene, nevralgii, intoxicație cu nicotină, hipercolesterolemie, menopauză.

Bromelaina are rol antiinflamator puternic, fiind benefică în boli artritice: artrită, osteoartrită. Relaxează musculatura, reduce durerile cauzate de tendinită, entorse, febră musculară și alte afecțiuni musculare.

Quercetina are proprietăți puternic antiinflamatoare prin inhibarea proceselor inflamatorii inițiale. Inhibă producerea și eliberarea Histaminei și a altor mediatori alergici/inflamatori. De aceea se folosește cu rezultate bune ca adjuvant în artrită, reumatism articular, artroză. În plus, are efecte antioxidante și de protejare a Vitaminei C.

Compozitie/ 4 capsule: extract de Turmeric (Curcuma longa) (82% curcuminoids) 600 mg, Boswellia  (Boswellia serrata) (65% acid boswellic) 460 mg, extract de Gheara- diavolului (Harpagophytum procumbens) (10-15% harpagoside) 300 mg, Bromelaină (din Ananas/ Ananas comosus) – 250 mg, quercetină 150 mg, vitamina C 400 mg (500% *DZR), vitamina E (din 400 mg dl-alfa tocoferil acetat) – 134 mg (1117% *DZR), zinc (din care 31,2 mg oxid de zinc) – 25 mg (250% *DZR), seleniu (din 0,2 mg drojdie de seleniu 0,1%) – 0,2 mcg, capsulă (gelatină), celuloză microcristalină, fosfat anhidru de calciu dibazic, stearat de magneziu.

*DZR – Doză zilnică recomandată.

Contraindicații: Nu utilizați în timpul sarcinii sau alăptării. Contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate sau alergie la ananas sau la constituenți ai acestuia. Consultați medicul înainte de administrare sau dacă folosiți produse cu acțiune anticoagulantă sau antiagregant – plachetară.

Advertorial