Ancuța Bobocel, câștigătoarea Romanian Running Awards de anul trecut, este susținută de GoldNutrition, producător de produse de nutriție portughez. Atleta care după trei participări la Jocurile Olimpice în proba de 3.000 de metri obstacole a trecut la 10.000 de metri ne-a spus ce suplimente folosește de la GoldNutrition Romania.

Am discutat cu Ancuța Bobocel în timp ce ea se afla într-o scurtă vacanță în Italia, un concediu binevenit după ce a alergat o cursă foarte tare de 10.000 de metri, prima ei fugă pe această distanță, terminată în 32 minute și 18 secunde, cu doar 3 secunde mai mult decât baremul care i-ar fi dat posibilitatea să ajungă la Campionatul Mondial de la Londra. ”Am mai multe produse de la GoldNutrition. Ultima oară am primit ZMA, Lacticell, Muscle Repair, Gold Drink Premium, Resveratrol (n.n. – un puternic antioxidant) și mai multe batoane”, ne-a precizat fondista din Drobeta Turnu-Severin. ”Mă ajută foarte mult, se simt că sunt de calitate foarte bună”, a adăugat Bobocel care are nevoie de suplimente pentru antrenamentele tari pe care le face în această perioadă. Atleta va participa pe 3 septembrie la Campionatul Național de Semimaraton, concurs ce va avea loc la Craiova (n. n. -Ancuța Bobocel e câștigătoarea Semimaratonului București, cu record de cursă & PB, 1.11.43). (foto: Andra Panduru & Ancuța Bobocel)

Detalii despre produse GoldNutrition 


GOLD NUTRITION LACTICELL

Mod de prezentare: Flacon cu 180 de capsule

Mod de utilizare: Se recomandă ½ doză (3 capsule), de 2 ori pe zi.

În zilele cu antrenament: Se recomandă ½ doză (3 capsule), cu 15-20 minute înainte de antrenament si ½ doză (3 capsule), după antrenament.

Pentru rezultate optime, se recomandă a se administra pe o perioadă de minim 8 săptămâni.

Acțiuni:

Gold Nutrition Lacticell este o formula inovatoare, bazată pe studii științifice recente, care are scopul de a crește rezistența organismului și de a reduce senzația de oboseală în timpul antrenamentului. Beta-alanina este un aminoacid neesențial care este folosit de celulele musculare pentru a sintetiza carnosina. Carnosina este o bipeptidă care funcționează ca tampon  pentru ionii de Hidrogen (acid), produși în timpul exercițiilor extenuante, ajutând astfel la menținerea unui pH muscular optim. Acidul alfa-lipoic acționează ca moleculă hidro și liposolubilă care este ușor absorbită și asimilată de organism, și îl protejează de stresul oxidativ.  Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Ingrediente/ 100 g: Beta-alanină 67,035 g; monohidrat de Creatină 21,131 g; capsulă: gelatină, antiaglomerant: stearat de magneziu, acid alfa-lipoic 0,302 g, D-tocoferil acetat 0,0005 g (50% Vitamina E).

Contraindicații: Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează și în caz de alergie la oricare ingredient. Nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Unele persoane pot simți ușoare roșeli ale pielii, datorita Beta-alaninei. Acest simptom dispare, de obicei, după a treia zi. Daca simptomul continuă, reduceți doza până la nivelul la care roșeața și/sau furnicăturile dispar. Mâncarea poate să diminueze senzația de furnicături și/sau înroșirea pielii cauzate de Beta-alanină.


GOLD NUTRITION L-CARNITINE 3000 MG

Mod de prezentare: 20 fiole a câte 10 ml

Mod de utilizare:: 1 fiolă/zi, cu 1 oră înainte de antrenament.

Acțiuni:

L-Carnitina este unul dintre cele mai utilizate suplimente nutritive, folosită ca adjuvant în unele afecțiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului și rinichilor din Lisină si Metionină, doi aminoacizi esențiali. În alimente se găsește în special în cele de origine animală, dar și în unele plante, cum ar fi soia, însă în cantități mult mai reduse.

L- Carnitina a fost izolată din carnea roșie la începutul secolului 20 și apoi s-a reușit sinteza ei în laborator, însă rolul ei în organism nu a putut fi înțeles decât în 1970, după care a fost introdusă pe piață sub forma de medicament și, mai recent, a fost reîncadrată ca supliment nutritiv. Este folosită mai ales de către sportivi, pentru a reduce masa adipoasă și pentru a crește performanțele fizice.

L- Carnitina este utilizată datorită efectelor sale cardioprotectoare și influenței benefice asupra colesterolului – efect de reducere a nivelului trigliceridelor și de creștere a nivelului colesterolului HDL (colesterol bun). De asemenea, s-a constatat că L-Carnitina are proprietăți antioxidante.

L-Carnitina a fost folosită cu succes ca adjuvant în afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorală, insuficiență cardiacă și în prevenirea apariției infarctului miocardic. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor și în unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicația uzuală pe care o folosește pacientul.

În cazul sportivilor de performanță, suplimentarea cu L- Carnitină ajută la accelerarea transportului grăsimilor în celule, ceea ce duce la o oxidare mai rapidă a acestora și astfel la o scădere în greutate mai eficientă și o creștere a rezistenței la efort.

Ingrediente/ 1 fiolă: L-Carnitină 3000 mg, apă., fructoză, acid citric anhidru, sorbat de potasiu, aromă de lămâie.

Contraindicații: Contraindicat în timpul sarcinii sau alăptării.


GOLD NUTRITION ZMA

Mod de prezentare: Flacon cu 90 capsule                                   

Mod de utilizare: A se consuma seara înainte de culcare de către bărbați – 3 capsule, femei – 2 capsule

Acțiuni:

Magneziul contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului muscular, la sinteza normală a proteinelor și la menținerea sănătății sistemului osos.

Zincul contribuie la metabolismul normal al carbohidraților, la sinteza normală de ADN, la metabolismul normal al macronutrienților și la menținerea concentrațiilor normale de testosteron din sânge.

Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la formarea normală a globulelor roșii.

Compoziție /doză (3 capsule): Glicinat de magneziu; Aspartat de Zinc; L-monometionină de zinc; Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină); Capsulă: gelatină.

Ingrediente 3 CPS DZR* 2 CPS DZR*
Glicinat de magneziu, din care magneziu 2250 mg/ 540 mg 144% 1500 mg/360 mg 96%
Aspartan de zinc, din care zinc 84 mg/30 mg 300% 56 mg/20 mg 200%
L-monometionină de zinc 28  mg 18,66 mg
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 3.5 mg 250% 2.33 mg 166%

*DZR- Doză zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC

Contraindicații: Contraindicat în insuficiență renală, femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și în caz de alergie la oricare dintre ingrediente. Evitați administrarea de produse lactate sau care conțin calciu (calciul interferează cu metabolismul magneziului și al zincului).


GOLD NUTRITION CLINICAL MUSCLE REPAIR

Mod de prezentare: Cutie cu 60 de capsule

Mod de utilizare: 2 capsule de 2 ori pe zi

Acțiuni:

Ajută la recuperarea mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, reducând durerea și inflamația. Stimulează creșterea și tonifierea mușchilor, diminuează durerea și inflamațiile.

Turmericul ajută la diminuarea inflamaților cauzate de artrită, entorse musculare, umflături și dureri cauzate de leziuni sau incizii chirurgicale. De asemenea, este promovat ca un adjuvant în reumatism și ca antiseptic pentru curățarea rănilor.

Boswellia se utilizează ca adjuvant în: poliartrită reumatoidă, reumatism cronic degenerativ (artroze, spondiloză), dureri musculare, nevralgii, colită ulcerativă, boala Crohn, astm bronsic, tumori cerebrale. Acționează ca antiinflamator, analgezic puternic, reduce inflamațiile gastro-intestinale și leziunile tisulare care apar în colita ulcerativă și în boala Crohn, este antitumoral, imunostimulent, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, sedativ.

Gheara-diavolului: antiinflamator, analgezic, detoxifiant hepatic, antispastic, antifebril, hipoglicemiant, antihipertensiv, diuretic. Se utilizează ca adjuvant în: diabet, hipertensiune arterială, aritmii ventriculare hiperkinetice, migrene, nevralgii, intoxicație cu nicotină, hipercolesterolemie, menopauză.

Bromelaina are rol antiinflamator puternic, fiind benefică în boli artritice: artrită, osteoartrită. Relaxează musculatura, reduce durerile cauzate de tendinită, entorse, febră musculară și alte afecțiuni musculare.

Quercetina are proprietăți puternic antiinflamatoare prin inhibarea proceselor inflamatorii inițiale. Inhibă producerea și eliberarea Histaminei și a altor mediatori alergici/inflamatori. De aceea se folosește cu rezultate bune ca adjuvant în artrită, reumatism articular, artroză. În plus, are efecte antioxidante și de protejare a Vitaminei C.

Compozitie/ 4 capsule: extract de Turmeric (Curcuma longa) (82% curcuminoids) 600 mg, Boswellia  (Boswellia serrata) (65% acid boswellic) 460 mg, extract de Gheara- diavolului (Harpagophytum procumbens) (10-15% harpagoside) 300 mg, Bromelaină (din Ananas/ Ananas comosus) – 250 mg, quercetină 150 mg, vitamina C 400 mg (500% *DZR), vitamina E (din 400 mg dl-alfa tocoferil acetat) – 134 mg (1117% *DZR), zinc (din care 31,2 mg oxid de zinc) – 25 mg (250% *DZR), seleniu (din 0,2 mg drojdie de seleniu 0,1%) – 0,2 mcg, capsulă (gelatină), celuloză microcristalină, fosfat anhidru de calciu dibazic, stearat de magneziu.

*DZR – Doză zilnică recomandată.

Contraindicații: Nu utilizați în timpul sarcinii sau alăptării. Contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate sau alergie la ananas sau la constituenți ai acestuia. Consultați medicul înainte de administrare sau dacă folosiți produse cu acțiune anticoagulantă sau antiagregant – plachetară.


pre-workout-enduranceGOLD NUTRITION PRE-WORKOUT ENDURANCE

Mod de prezentare: Recipient cu 300 de grame de pulbere

Mod de utilizare: Se recomandă 1 doză cu 30-45 minute înainte de antrenament. În caz de antrenament foarte solicitant, se pot administra până la 2 doze.

Mod de preparare/doză: Se adaugă 1 măsură plină (15 g) de pulbere în 250 ml de apă. Se amestecă bine până la omogenizare, apoi se bea imediat.

Acțiuni:

Gold Nutrition  Pre-Workout Endurance este o formulă concentrată, special concepută pentru a pregăti corpul pentru antrenamente de anduranță – întârzie apariția oboselii, previne instalarea durerii musculare, crește rezistenta și îmbunătățește semnificativ performanța.

Această formulă unică conține elemente precursoare ale oxidului nitric (AAKG, Arginină malat, Citrulină malat), stimulează VO2Max (nivelul cel mai ridicat al consumului de oxigen atins în regim de efort maximal) și oxigenarea sângelui (Rodiul rosea, L-Carnitină), stimulează concentrarea și performanța mentală (Tirozină, BCAA’s), crește energia  (Cafeină, Cordyceps sinensis, L-Carnitină).

Salcia alba este recunoscută pentru proprietățile antiinflamatoare, analgezice și de subțiere a sângelui.

BCAA (Leucină, Izoleucină, Valină) joacă un rol foarte important în organismul sportivilor – ajută la menținerea țesutului muscular în condiții optime și creste producția de insulină după antrenament,  întârzie apariția oboselii la sportivii de anduranță, ajută la întărirea sistemului imunitar.

Compoziție / 100 g: Îndulcitor: Dextroză; Regulator de aciditate: Acid citric; L-Arginină AKG 6,67 g; L- Leucină 5 g; L-Arginină malat 3,33 g; L-Carnitină tartrat 3,33 g; L-Tirozină 3,33 g; L-Izoleucină 2,5 g; L-Valină 2,5 g; Aromă: fructe tropicale; Extract din scoarță de Salcie alba (Salix alba) (25% salicin) 1,33 g; Cafeină anhidră 0,67 g; Extract din rădăcini de Rhodiola (Rhodiola rosea) (1% rosavine, 3% salidroside) 0,67 g; Colorant: Extract de Șofran (Crocus sativus); Regulator de aciditate: Citrat de sodiu; Îndulcitor: Sucraloză; L-Citrulină malat 0,33 g; Extract de Ciupercă Cordyceps Sinensis 0,33 g; Regulator de aciditate: Bicarbonat de Sodiu; Antiaglomerant: Dioxid de Siliciu.

Informații nutriționale 100 g 1 măsură  (15 g)
Valoare energetică 293 kcal/ 1232 kj 43,95 kcal/184,8 kj
Proteine 19,31 g 2,90 g
Grăsimi 0,12 g 0,02 g
Carbohidrați

din care zaharuri

53,79 g

52,78

8,07 g

7,92 g

Sodiu 0,143 g 21,6 mg

Contraindicații: Contraindicat în caz de sarcină sau alăptare, în caz de hipersensibilitate sau alergie la acid acetilsalicilic (Aspirina) sau la oricare dintre ingrediente. În caz de administrare concomitentă de medicamente hipotensive, consultați medicul înainte de administrare. Conține cafeină, zahăr si îndulcitori.


GOLD NUTRITION GOLD DRINK

gold-drinkMod de prezentare: Recipient cu 1 kg de pulbere cu aromă de lămâie verde sau tropicală

Mod de utilizare: Se recomandă a se consuma înainte, în timpul și imediat după efectuarea antrenamentelor:

 • înainte de efectuarea antrenamentelor/competițiilor: 400-500 ml;
 • în timpul efectuării antrenamentelor/competițiilor: 400-800 ml/oră de antrenament; a se consuma în cantități mici la fiecare 15-20 minute;
 • imediat după efectuarea antrenamentului: 500 ml.

Doză zilnică:  2 măsuri ( 80 g) la 1 litru de apă ; se amestecă bine și se servește înainte și după antrenament.

Acțiuni:

 • Hidratează organismul
 • Stimulează o performanță maximă
 • Previne crampele musculare
 • Previne hiponatremia (pierderea sodiului)
 • Previne hipoglicemia în timpul exercițiilor fizice
 • Previne oboseala fizică și psihică

În timpul exercițiilor prelungite, organismul atinge niveluri ridicate de deshidratare. De asemenea, nivelul zahărului din sânge scade, care poate duce la pierderea puterii, vitezei, și poate induce oboseală prematură.

Gold Drink Gold Nutrition este o băutură izotonică și de re-hidratare care promovează înlocuirea apei, mineralelor, sărurilor și zahărului, pierdute în timpul activității fizice. Astfel, Gold Drink îi dă atletului posibilitatea de a extinde activitatea sportivă și de a întârzia debutul epuizării fizice și psihice. Comparativ cu apa, Gold Drink Gold Nutrition favorizează o bună hidratare, menține nivelurile de zahăr din sânge, previne  hiponatremia (nivel scăzut de sodiu) și favorizează înlocuirea rapidă a glicogenului muscular după antrenamente.

Compoziție per doză (80 g): 71,5 g glucide; Potasiu 297 mg; 486 de sodiu mg; Clorură 242 mg; 217 Magneziu mg.

Contraindicații: A se administra cu prudență femeilor insarcinate sau care alăptează. În cazul diabeticilor, a se informa medicul înainte de administrarea acestui supliment. Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre celelalte ingrediente. Colorantul E104 poate afecta activitatea copiilor și atenția acestora. Conține o sursă de fenilanină.


one-shot-energyGOLD NUTRITION ONE SHOT ENRGY

Mod de prezentare: Cutie cu 20 de flacoane a câte 60 ml

Mod de utilizare: se recomandă 1 flacon pe zi. A se agita înainte de administrare.

Acțiuni:

Formula sa revoluționară folosește extracte de plante și nutrienți precum Taurină și L-arginină, cu nivel minim de calorii. Extractul de Ginseng (Panax ginseng) ajută la creșterea energiei, a concentrării, îmbunătățește vigilența și reacția.

Compoziție/ fiolă (60 g): apă; citrat de magneziu; extract de Guarana (Paullinia cupana); taurină; l-arginină; acidifiant: acid fosforic; concentrat de Coacăz-negru (Ribes nigrum); citrat de colină; D-glucoronolactonă; extract de Ginseng (Panax ginseng); conservanți: sorbat de potasiu și benzoat de sodiu; aromă: tropicală; mix de vitamine (nicotinamide, D-pantetonat de calciu, clorhidrat de piridoxină, acid folic, cianocobalamină);  d îndulcitori: acesulfam K și sucraloză.

Informații nutriționale Doză 60 g/ DZR* Informații nutriționale Doză 60 g/ DZR*
Valoare energetică 10,2 kJ/2,4 Kcal Vitamina B12 2,5 mcg (100% DZR*)
Proteine 0,4 g Ingrediente Doză 60 g/ DZR*
Carbohidrați 0,2 g Extract de Guarana 800 mg **
Grăsimi Taurină 750 mg **
Magneziu 125 mg (33% DZR*) L-arginină 500 mg **
Niacină 16 mg (100% DZR*) Citrat de colină 250 mg **
Vitamina B6 2,8 mg (200% DZR*) D-glucoronolactonă 200 mg **
Acid folic 400 mcg (200% DZR*) Extract de Ginseng 100 mg **
Acid pantotenic 6 mg (100% DZR*)

*DZR- Doză zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC

** Doza zilnică recomandată nu a fost stabilita.

Avertizări: Contraindicat persoanelor cu hipertiroidism, hipertensiune, cu sensibilitate la cafeină sau persoanelor aflate sub tratament cu medicamente psihotrope, precum și persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente, femeilor însărcinate sau care alăptează.


GOLD NUTRITION EXTREME GEL TAURINA

extreme-gel-taurinaMod de prezentare: Cutie cu 24 de unități cu aromă de măr sau de capșuni

Mod de utiizare: 1 gel pentru fiecare oră de antrenament

Acțiuni:

 • Maximizează nivelul de energie și cel de forță
 • Asigură imediat energia necesară
 • Menține nivelul zahărului din sânge
 • Asigură mineralele pierdute prin transpirație
 • Combate și întârzie senzația de oboseală
 • Indicat în toate sporturile care durează mai mult de o oră

Extreme Gel este un gel gustos și ușor de administrat. Acesta este compus din zaharuri cu absorbție rapidă și cu un index glicemic ridicat, precum și din minerale și aminoacizi cu lanț ramificat, care mențin nivelul zahărului din sânge. Gelul ajută la restabilirea celor mai importante minerale pierdute în timpul antrenamentui, previne oboseala și menține masa musculară.

Acest supliment este ideal pentru sportivii care întreprind programe intense de antrenament cum ar fi ciclism, triatlon, maraton, sporturi de echipă.

Compoziție/ gel (40 g): 26 g Carbohidrați; Taurină 50 mg; L-leucină; L-valină; L-izoleucină; Sodiu;Potasiu; Vitamine: B1, B2, B3, B6, C și E.

Contraindicații: Contraindicat în caz de alergie la oricare dintre ingrediente.


GOLD NUTRITION – EXTREME FLUID GEL    

extreme-fluid-gelMod de prezentare: Cutie cu 24 de unități cu aromă de lămâie verde, fructe de pădure sau căpșuni și banane

Mod de utiizare: 1 gel pentru fiecare oră de antrenament

Acțiuni:

 • Întârzie oboseala fizică și psihică
 • Asigură un impuls imediat de energie
 • Menține nivelul normal de glicemie
 • Recomandat în toate sporturile care durează mai mult de o oră

Extreme Gel Fluid este o opțiune practică și delicioasă, care oferă un impuls rapid de energie, menține un nivel normal al zaharului din sânge și întârzie oboseala. Această versiune nouă mai fluidă este ușor de înghițit și digerat.

Produsul este disponibil în 3 formule diferite:

 • BCAA și cafeină: fructe de pădure
 • BCAA: lămâie verde
 • Guarana, Cafeină și Cafea Verde: căpșuni și banane

Compoziție /gel ( 40 g ) : 29 g Carbohidrați; 15 g zaharuri; 100 mg BCAA (cu aromă de lămâie verde); 101 mg BCAA și 48 mg Cafeină (cu aroma de fructe de padure) ; 20 mg Guarana ; 12 mg cafeină ; 4 mg Cafea Verde (cu aromă de capșuni-banane) .

Contraindicații: Contraindicat în caz de alergie la oricare dintre ingrediente.


GOLD NUTRITIONENDURANCE BAR

endurance-barMod de prezentare:  Baton de 60 grame cu aromă de banane sau ciocolată

Mod de utilizare: Se recomandă 1 – 2 batoane, în timpul antrenamentului, ca sursă imediată de energie.

Acțiuni: Batonul reprezintă o sursă de energie în caz de efort intens, fiind ideal în antrenamentele sportivilor. Contribuie la întreținerea masei musculare.

Informații nutriționale Per 120 g Per doză/60 g
Valoare energetică 458 kcal/ 1940 kJ 229 kcal/ 970 kJ
Proteine 28,0 g 14,0 g
Carbohidrați, din care:

Zahăr

Polioli

64,0 g

28,0 g

2,0 g

32,0 g

14,0 g

1,0 g

Grăsimi, din care:

Saturate

9,8 g

6,0 g

4,9 g

3,0 g

Fibre 3,4 g 1,7 g
Sodiu 96 mg 48 mg
Vitamina A 1280 mcg (160% DZR*) 640 mcg (80% DZR*)
Vitamina D 10 mcg (200% DZR*) 5  mcg  (100% DZR*)
Vitamina E 20 mg (166% DZR*) 10 mg (83% DZR*)
Vitamina C 120 mg (150% DZR*) 60 mg (75% DZR*)
Vitamina B1 2,2 mg (200% DZR*) 1,1 mg (100% DZR*)
Vitamina B2 2,8 mg (200% DZR*) 1,4 mg (100% DZR*)
Niacină (Vitamina B3) 32 mg (200% DZR*) 16 mg (100% DZR*)
Acid pantotenic (Vitamina B5) 12 mg (200% DZR*) 6,0 mg (100% DZR*)
Vitamina B6 2,8 mg (200% DZR*) 1,4 mg (100% DZR*)
Biotină (Vitamina B7) 100 mcg (200 DZR*) 50.0 mcg (100 DZR*)
Acid folic 400 mcg (200 DZR*) 200 mcg (100 DZR*)
Vitamina B12 2 mcg (80% DZR*) 1 mcg (40% DZR*)

*DZR- Doză zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC

Compoziție /baton 60 g: Îndulcitor: sirop de glucoză – 21 g; Concentrat de proteine din lapte – 15,13 g; Unt de cacao – 4,38 g; Pudră de banane (Musa paradisiaca) – 3,85 g; Îndulcitor: fructoză – 2,70 g; Îndulcitor: sucroză – 2,70 g; Agent de îngroșare: amidon – 2,70 g; Îndulcitor: sirop de zahăr – 2,70 g; Îndulcitor: sirop de sorbitol – 1,80 g; Inulină – 1,62 g; Emulsifiant: ulei MCT (trigliceride cu lanț mediu) – 0,57 g; Mix vitamine (Acid L-ascorbic (Vitamina C); Nicotinamide (Vitamina B3); DL-alfa tocoferol (Vitamina E); Pantetonat de calciu (Vitamina B5), Riboflavină (Vitamina B2); Clorhidrat de tiamină (Vitamina B1); Acetat de retinil (Vitamina A), Acid pteroilglutamic (Acid folic); D biotină (Vitamina B7); Clorhidrat de piridoxină (Vitamina B6); Colecalciferol (Vitamina D); Cianocobalamină (Vitamina B12) – 0,56 g, L-cistină – 0,17 g; Aromă de banane/ciocolată – 0,12 g

Contraindicații: Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente. Conține gluten și produse pe bază de soia și lapte.


GOLD NUTRITION  FAST RECOVERY

fast-recoveryMod de prezentare: Recipient cu 1 kg de pulbere cu aromă de fructul pasiunii sau de portocale

Mod de utilizare: Pentru antrenamentele ce durează mai puțin de 2 ore se recomandă o doză imediat după antrenament/competiție, iar  pentru antrenamentele ce durează mai mult de 2 ore se recomandă o doză cu 30-45 de minute înainte de antrenament/competiție și o doză imediat după antrenament/competiție.

Mod de preparare/doză: Se adaugă 2 măsuri pline (78 g) de pulbere în 500 ml de apă. Se amestecă bine pănă la omogenizare, apoi se bea imediat.

Informații nutriționale 100 g 2 măsuri (70 g) %*DZR
Valoare energetică 1582 KJ/375 Kcal 1234 KJ/293Kcal
Carbohidrați, din care zaharuri 69,3 g 54 g
Proteine 20,0 g 15,6 g
Grăsimi 0,7 g 0,5 g
Ingrediente
Acid  Alfa Lipoic 0,03 g 23 mg
Extract de Ginkgo Biloba 0,03 g 23 mg
Vitamina A 1600,0 µg 1248,0 µg 156%
Vitamina C 160,3 mg 125 mg 156%
Vitamina E 24 mg 18,7 mg 156%
Vitamina B1 2,2 mg 1,7 mg 155%
Vitamina B2 2,8 mg 2,1 mg 150%
Vitamina B3 32,0 mg 24,9 mg 156%
Acid pantotenic 12,0 mg 9,3 mg 155%
Vitamina B6 2,8 mg 2,1 mg 150%
Biotină 100,0 µg 78,0 µg 156%
Acid folic 400,0 µg 312,0 µg 156%
Vitamina B12 5,0 µg 3,9 µg 156%
Sodiu 300 mg 234 mg
Potasiu 58,8 mg 45,8 mg 2%
Calciu 299,3 mg 233,4 mg 29%
Magneziu 255,4 mg 199,2 mg 53%
Clorură 206,6 mg 161,1 mg 20%
Zinc 2,1 mg 1,6 mg 16%
Crom 215,8 µg 168,3 µg 421%
*DZR – doză zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC

Acțiuni: Studiile științifice arată că proteinele consumate împreună cu carbohidrați, în timpul și după antrenament, promovează absorbția de apă și hidratează organismul, cresc viteza de regenerare a depozitelor de energie ale masei musculare, cresc performanța fizică, protejează masa musculară în timpul antrenamentelor și cresc viteza de recuperare a organismului.

Fast Recovery Fructul pasiunii conține o valoare mare de proteine cu rol biologic și cu o rată mare de absorbție, un complex de aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA), o doză de carbohidrați cu indice ridicat și un conținut scăzut de grăsimi. Conține vitamine și minerale, ce favorizează toate procesele metabolice asociate absorbției și utilizării de proteine și carbohidrați. Are proprietăți antioxidante și recuperatoare.

Compoziție: Dextroză; Maltodextrină; Concentrat proteic din zer; Fructoză; Izolat proteic din zer; Fructo-oligozaharide; L-Glutamină; L- Leucină; L-Izoleucină; L-Valină; Clorură de sodiu; Citrat de calciu; Calciu-d-acid pantotenic; Carbonat de magneziu; Clorură de crom; Acid ascorbic; Extract din semințe de Struguri (Vitis vinifera); Acid nicotinic; Extract de Ginkgo (Ginkgo biloba); Acid  Alfa Lipoic; Tocoferol acetat; Clorhidrat de piridoxină; Riboflavină; Mononitrat de tiamină; Gluconat de zinc; Retinil acetat; Acid folic; Biotină; Ciancobalamină; Regulator de aciditate (Acid citric); Colorant (Beta caroten, E162/roșu de sfeclă); Aromă (Fructul pasiunii/Portocale); Emulsificator (Lecitină din soia); Îndulcitor (Sucraloză).

Contraindicații: Contraindicat în caz de diabet sau alergie la oricare dintre ingrediente. Conține o sursă de fenilalanină. A se administra cu prudență femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și în caz de encefalopatie hepatică și ALS/scleroză amiotrofică laterala. Conține îndulcitori.

Advertorial