Recordul mondial la maraton, la cursa alergată în sală, pe pistă, a ajuns la 2 ore, 21 de minute și 55 de secunde, timp cu mai mult de 5 minute mai rapid decât cel stabilit în 2010 de Michael Wardian. Noul deținător al performanței este Malcolm Richards, un atlet american care, pe șosea, are cel mai bun timp de 2.15.49.

211 ture de pistă, în sală! Da, 211 ture de 200 de metri, atât au fost nevoiți să alerge participanții la Armory NYC Indoor Marathon! După o oră de fugă într-o direcție, toți competitorii, șapte, șase băieți și o fată, au schimbat direcția pentru a nu se accidenta. Concursul privit din afară ar putea părea ciudat. Au fost prezenți mai mulți organizatori, oficiali și arbitri decât spectatori și doar șapte atleți. Dar, deosebirea față de alte curse în care doar câțiva amatori iau startul, fie din cauza condițiilor din cursă, fie, mai ales, din cauza taxele de înscriere uriașe, în sala din New York, pe pistă, au alergat atleți de top.

Este un lucru din acela ridicol și stupid pe care îl vezi din când în când. M-am gândit că nu sunt prea mulți indivizi îndeajuns de tâmpiți să facă asta și m-am înscris

Malcolm Richards

Printre ei Anthony Migliozzi, campionul mondial la 50 de kilometri, și Malcolm Richards, maratonist de 2.15.49, locul 18 la trialul american pentru Jocurile Olimpice de la Rio (2.18.40). Cei doi au terminat amândoi sub fostul record mondial (Michael Wardian, 2.27.21), la fel și Calum Neff. Malcolm Richards a câștigat cei 6.000 de dolari puși în joc (5.000 pentru un nou record al lumii) după o fugă de 2.21.55.

Anthony Migliozzi a devenit campion mondial la 50k, în ianuarie, în Doha. Citește articolul de pe 4run.ro, aici!

”După ce treci de 150 de ture de alergare îți dai seama că mai ai vreo 60. De atunci începe calvarul”, a spus Migliozzi, care a terminat, spune nytimes.com, în 2.24.02. Singura fată din concurs, Allie Kieffer a realizat și ea un nou record al lumii, trecând linia de finiș în 2.44.44. (foto: Malcolm Richards, Facebook)