Sorin Mîneran // foto: Andra Panduru
Sorin Mîneran // foto: Andra Panduru

Campionul la maraton, oprit de Salvare la km 40

4shop.ro

Campionatul Național de maraton a lăsat urme pe primii clasați, atleți care au luat startul la Campionatul Balcanic la doar 3 săptămâni distanță. Paula Todoran a terminat în 2.59.56, iar Sorin Mîneran a fost oprit de doctorii de pe Ambulanță la kilometrul 40. Medicii au considerat că deshidratarea puternică de care suferea nu îi mai putea permite să alerge ultimii doi kilometri.

Greu să duci un maraton în condiții bune la trei săptămâni după ce ai terminat un altul dând sută la sută din ce poți. Campionii României la maraton, Paula Todoran și Sorin Mîneran, au luat startul la Podgorica, Muntenegru, în cadrul Campionatului Balcanic de maraton. Atletul din Arad a încercat să repete cursa de la București dar de la kilometrul 30 au început să apară problemele, mai mult, cu aproape 2 km înainte de finish, deshidratat puternic, ne-a spus că a ajuns în mașina Ambulanței.

Paula Todoran // foto: Andra Panduru
Paula Todoran // foto: Andra Panduru

Doctorii au fost de neclintit: ”Nu te mai lăsăm să alergi în continuare”. ”Nu mi-au făcut mare lucru. Mi-au luat tensiunea și mi-au făcut masaj. Eu vream glucoză, ceva, să pot să termin cursa, dar ei m-au oprit. Am fost deshidratat rău. E bine că nu m-am accidentat sau ceva. Acum sunt bine”, a povestit pentru 4run.ro Sorin Mîneran. ”La trei săptămâni distanță e greu pentru mine. O să mă pregătesc mai bine”, a conchis sportivul arădean. Paula Todoran a reușit să treacă linia de finiș în 2.59.56, pe locul 4 la Campionatul Balcanic și pe 6 la Maratonul Podgorica (date de pe site-ul oficial al competiției din Muntenegru).