Unii au fost inventați, personaje din filme cu trecut glorios de campioni olimpici, alții au devenit adevărate staruri pe ”pelicula de celuloid”, după ce au avut la gât medalii de aur câștigate la Jocurile Olimpice. Asterix, Ivan Drago, Miranda Frost, Shaquille O’Neil sau Johnny Weissmuller.

Ivan Drago – campion olimpic și campion al URSS cu un record de 100 de victorii toate din KO. Are 1.96m înălțime, 118 kilograme și este căpitan al armatei sovietice. Personajul din ”Rocky IV” interpretat de Dolph Lundgren se injecta în timpul antrenamentelor, ducând cu gândul la folosirea steroizilor anabolizanți. Ludmilla Drago, soția lui Ivan, dublă campioană olimpică la înot, explica forța soțului ei, zicând că este ca Popeye, mănâncă mult spanac. Ludmilla a fost interpretată de Brigitte Nielsen, pe atunci soția lui Sylvester Stallone. (foto: imagozone.com)

Brigitte Nielsen

Brigitte Nielsen

Miranda Frost – campioană olimpică la scrimă, absolventă de Harvard, agnet dublu MI6, a pus mâna pe medalie după ce sportiva care trebuia să câștige medalia de aur fusese omorâtă prin supradoză cu droguri de Gustav Graves, răul din ”Die Another Day”, al 20-lea film din seria James Bond. A fost interpretată de Rosamund Pike.

Eric Kriegler – este un campion olimpic de atletism din Republica Democrată Germană, fiind o persoană de contact pentru KGB. Este personaj interpretat de John Wyman, în al 12-lea film din seria James Bond, ”For your Eyes Only”, atunci când personajul principal era interpretat de Roger Moore.

Mustafa – campion olimpic la tir, reprezentant al Siriei, o țară care nu a avut niciun campion olimpic în realitate, jucat de Sammy Sheik, actor egiptean. Mustafa este personaj negativ, un trăgător de elită, în filmul ”American Sniper”. Personajul principal al filmului a fost interpretat de Bradley Cooper. (foto: outdoorhub.com)

Sammy Sheik

Sammy Sheik

Asterix – campion olimpic absolut, dacă putem împrumuta această denumire din gimnastică, în filmul ”Asterix la Jocurile Olimpice”. Îndrăgitul personaj francez care se ajuta de poțiunea magică de câte ori era nevoie a fost interpretat de Clovis Cornillac. Adaptare de pe olympstats.com.

Campioni olimpici, staruri în filme, de la Tarzan la Shaq

Baschetbalistul Shaquille O’Neil a fost de patru ori campion NBA, câștigând cu echipa SUA Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Starul american a apărut în mai multe filme, ”Blue Chops”, ”Kazaam”, ”Good Burger” sau ”Scary Movie 4”, având însă 2 nominalizări Razzie (cel mai prost film). Mai jos o secvență cu Shaquille O’Neil.

Johnny Weissmuller, de cinci ori campion olimpic la înot, în 1924 și 1928, sportivul născut în Banat, a devenit o vedetă internațională după rolul din Tarzan. Strigătul regelui junglei, țipat de el, a fost folosit apoi în toate filmele Tarzan indiferent de actorul din rolul principal.