Constantina Diță, foto: Marian Burlacu

Campioana Constantina Diță se face zidar

Fosta maratonistă Constantina Diță va participa ca voluntar la un proiect care își propune să ridice 36 de case în județul Bacău în doar 5 zile. Campioana olimpică va fi un zidar în toată regula și va fi ajutată și de alți atleți, printre ei, Nicolae Soare, Alexandru Novac și Mihaela Botezan.

”Din 1 octombrie voi fi la Bacău, pentru că începând cu ziua următoare, timp de 5 zile, voi fi voluntar în construcții. La munca de jos, cu cască, scule, ciocan, tot ce trebuie. Habitat for Humanity va face acolo 36 de case”, ne-a spus Constantina Diță, care va pleca după această acțiune în SUA. ”Vor fi acolo și specialiști în construcții care ne vor instrui și superviza, suntem peste 400 de voluntari”, a adăugat Diță, alături de fosta campioană olimpică urmând a fi prezenți la această campanie și Nicolae Soare, Mihaela Botezan și Alexandru Novac.

Organizația neguvernamentală Habitat for Humanity va construi 36 de locuințe în doar 5 zile în cartierul Izvoare din Bacău. Vor beneficia de acest proiect familii cu venituri mici, selectate în urmă cu un an. În prima zi de șantier se începe lucrul la fundații, iar la final se dorește ca exteriorul să fie finalizat dar și peste 70% din interiorul locuințelor. (foto: Marian Burlacu)