Florin Jitaru și Octavian Ciorescu

Călugăru și Ciorescu, câștigători la Călătorie între Cer și Pământ

4shop.ro

Prima ediție a cursei de alergare de la Târgu Ocna, Călătorie între Cer și Pământ, a fost câștigată de Octavian Ciorescu, care a terminat cu 3 secunde înaintea locului 2, Florin Jitaru. La fete, prima a fost Andreea Călugăru.

Cursa de alergare a competiției Călătorie între Cer și Pământ, aflată la prima ediție, a însemnat o luptă între Octavian Ciorescu (1.32.17) și Florin Jitaru (1.32.20) cei doi alergând împreună, umăr la umăr, atât în salina Trotuș, pe colinele care ajung în Târgu Ocna, pe final, înainte de alergare prin primăria orașului, Octavian reușind să se desprindă puțin, de ajuns însă pentru primul loc. Pe locul 3 a sosit Laurențiu Vișan (1.40.38). La fete, prima poziție a fost adjudecată, după 2.10.06, de Andreea Călugăru, campioana națională la triatlon pe distanță lungă. A fost urmată în clasament de Elisabeta Daraban (2.14.14) și de Daniela Virza (2.15.41).

Un concurs special, cu un traseu inedit, Călătorie între Cer și Pământ a fost o cursă organizată în premieră, în care s-a alergat prin mina de sare Trotuș, până la 240 de metri adâncime, peste dealurile de la poalele munților Nemira, până la 533 m altitudine, și chiar și prin primăria localității. (foto: Tody Constantin, Călătorie între Cer și Pământ & Andreea Călugăru)