Ancuța Bobocel și Marius Ionescu, cei mai buni alergători

Bobocel și Ionescu, cei mai buni alergători din 2016

Ancuța Bobocel și Marius Ionescu sunt cei mai buni alergători din 2016. Puteți vedea mai jos și care au fost cei mai buni sportivi ai fiecărei categorii evidențiate de noi, maraton, fond, semifond, sprint, alergare montană, orientare în alergare, ultramaraton și triatlon.

Marius Ionescu și Ancuța Bobocel, în Craiova, la Gala Sportului Doljean

În urma opțiunilor juriului dar și luând în calcul cele 10.633 de voturi prin care ați ales cei mai buni alergători români din 2016 (categoriile propuse la Romanian Running Awards, premiile 4run.ro energizate de GoldNutrition, au fost maraton, fond, semifond, sprint, alergare montană, ultramaraton, orientare în alergare și triatlon), Ancuța Bobocel și Marius Ionescu au fost desemnați cei mai buni alergători din 2016. (fotografii: arhivă personală sportivi)

Ancuța Bobocel, cea mai bună alergătoare din 2016⊗ Ancuța Bobocel, cea mai bună alergătoare

Ancuța Bobocel a avut un an foarte bun, după participările la Campionatul European și la Jocurile Olimpice, acolo unde a alergat la 3.000 de metri obstacole, trecând la cros, atleta din Drobeta-Turnu Severin devenind campioană națională, campioană balcanică și ocupanta locului 4 la Campionatul European (”bronz” cu echipa).

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Ancuța Bobocel – 208
 2. Bianca Răzor – 167
 3. Paula Todoran – 97

Descărcați DIPLOMA

Marius Ionescu, cel mai bun alergător⊗ Marius Ionescu, cel mai bun alergător

Pentru al doilea an la rând, Marius Ionescu a fost ales cel mai bun alergător al României. Olteanul a rușit în acest an să se apropie și mai mult de recordul național deținut de Cătălin Andreica, alergând maratonul la Dusseldorf în 2 ore și 13 minute (locul 2).

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Marius Ionescu – 365
 2. Robert Hajnal – 189
 3. Viorel Pălici – 146

Descărcați DIPLOMA

Paula Todoran, cea mai bună maratonistă⊗ Paula Todoran, cea mai bună maratonistă

Paula Todoran a avut un an foarte bun, ajungând în premieră la Jocurile Olimpice, baremul făcându-l după un cel mai bun timp personal alergat la maratonul de la Sevilla, 2 ore, 36 minute și 44 de secunde. Pe lângă Europeanul și Mondialul de Semimaraton, atleta din Zalău a participat și la Europeanul de Cros, acolo unde a luat medalia de bronz alături de echipă.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Liliana Dragomir (Danci) – 258
 2. Paula Todoran – 221
 3. Daniela Cîrlan – 64

Descărcați DIPLOMA

Marius Ionescu, cel mai bun maratonist⊗ Marius Ionescu, cel mai bun maratonist

Marius Ionescu nu a avut competitor în ”competiția” noastră, timpul de 2 ore și 13 minute fiind un motiv ”bun” pentru a lua pentru a doua oară la rând titlul de cel mai bun maratonist român. La Jocurile Olimpice, unde a participat pentru a doua oară în carieră, a fost cel mai bine clasat român al probei, terminând pe locul 37, după 2 ore, 17 minute și 27 de secunde. (foto: penellouis.ro)

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Marius Ionescu – 472
 2. Nicolae Soare – 94
 3. Daniel Lupulescu – 21

Descărcați DIPLOMA

Ancuța Bobocel, cea mai bună fondistă⊗ Ancuța Bobocel, cea mai bună fondistă

Ancuța Bobocel a câștigat în acest an toate cursele interne, în sală sau în aer liber, participând și la Campionatul European de Atletism, Campionatul European de Cros (medalie de bronz cu echipa) și Jocurile Olimpice (la a treia prezență consecutivă).

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Ancuța Bobocel – 240
 2. Mădălina Florea – 169
 3. Adelina Panaet – 45

Descărcați DIPLOMA

Alexandru Corneschi, cel mai bun fondist⊗ Alexandru Corneschi, cel mai bun fondist

Alexandru Corneschi a terminat în acest an pe podium, la Naționale, la toate probele la care a luat parte, campion național la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri și medaliat cu bronz la semimaraton. Un rezultat foarte bun a scos și la cursa de 20 de kilometri VanAlphen, locul 2 în 61:24, dar și la semimaratonul de la Viena, locul 1 în 67:07.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Alexandru Corneschi – 373
 2. Laviniu Chiș – 65
 3. Andrei Ștefana – 62

Descărcați DIPLOMA

Florina Pierdevară, cea mai bună semifondistă⊗ Florina Pierdevară, cea mai bună semifondistă

Ca și anul trecut, Florina Pierdevară a devenit și în acest an cea mai bună alergătoare de semifond din țară. A fost mai greu, a luptat foarte mult cu Claudia Bobocea, dar a avut mai multe voturi atât din partea juriului cât și de la public. Florina Pierdevară a participat în acest an atât la Europene cât și la Jocurile Olimpice, la ambele competiții luând startul și la 800 de metri și la 1.500 de metri.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Florina Pierdevară – 220
 2. Claudia Bobocea – 116
 3. Adelina Tănăsie – 68

Descărcați DIPLOMA

Cătălin Voicu, cel mai bun semifondist⊗ Cătălin Voicu, cel mai bun semifondist

Juriul s-a împărțit între Cătălin Voicu, campionul național la 800 m, și Ionuț Zăizan, campionul național la 1.500m, decizia finală venind după ce s-a votat în formularul de pe 4run.ro. A câștigat Cătălin, în acest an el terminând pe podium și la Internaționalele României și la Campionatul Balcanic.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Cătălin Voicu – 126
 2. Ionuț Zăizan – 114
 3. Cosmin Trofin – 77

Descărcați DIPLOMA

Bianca Răzor, cea mai bună sprinteră⊗ Bianca Răzor, cea mai bună sprinteră

Cea mai bună alergătoare și cea mai bună sprinteră din 2015, Bianca Răzor și-a păstrat titlul la această categorie și în 2016. Chiar dacă a avut un an plin de accidentări, Răzor a reușit cel mai bun timp din țară pe 400 de metri, o medalie de bronz la Mondialul de Sală, la ștafetă, și o participare la Jocurile Olimpice.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Bianca Răzor – 203
 2. Andreea Ogrăzeanu – 112
 3. Andrea Miklos – 101

Descărcați DIPLOMA

Mihai Pîslaru, cel mai bun sprinter⊗ Mihai Pîslaru, cel mai bun sprinter

Trei ”viteziști” au fost aleși de juriu, Pîslaru, Neagoe și Melnicescu. Cum primii doi, Mihai Pîslaru, din punctul nostru de vedere cel mai bun junior din România în 2016, și Ionuț Neagoe au fost la egalitate, ploieșteanul a devenit cel mai bun sprinter după votul de pe 4run.ro, acolo unde, totuși, Andrei Melnicescu a avut cei mai mulți simpatizanți.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Andrei Melnicescu – 375
 2. Mihai Pîslaru – 210
 3. Ionuț Neagoe – 127

Descărcați DIPLOMA

Georgeta Manolache, cea mai bună ultramaratonistă⊗ Georgeta Manolache, cea mai bună ultramaratonistă

Georgeta Manolache a avut un an plin de competiții, câteva dintre ele fiind ultramaratoane, fiind aleasă prima în fața Adrianei Ploșniță, Cristinei Cecan sau Marei Moroșan, care au primit și ele voturi de la juriu. Și în preferințele voastre a fost prima, chiar dacă la distanță scurtă de locul doi.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Georgeta Manolache – 272
 2. Adriana Ploșniță – 244
 3. Cristina Cecan – 102

Descărcați DIPLOMA

Robert Hajnal, cel mai bun ultramaratonist⊗ Robert Hajnal, cel mai bun ultramaratonist

Robert Hajnal este din nou primul în topul celor mai buni ultramaratoniști, având cele mai multe voturi, atât în urma alegerilor de pe 4run.ro cât și de la juriu. Robert a câștigat în acest an toate ultramaratoanele la care a participat (Maraton 7500, Transylvania 100k, Ciucaș X3 și UltraBug), la Maraton 7500 (alături de Daniel Stroescu) trecând linia de finiș cu un nou record al competiției.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Robert Hajnal – 385
 2. Bogdan Iacob – 121
 3. Florin Ioniță – 81

Descărcați DIPLOMA

Denisa Dragomir, cea mai bună alergătoare montană⊗ Denisa Dragomir, cea mai bună alergătoare montană

Ca și anul trecut, Denisa Dragomir a fost desemnată cea mai bună alergătoare montană din România, chiar dacă, acum, distanța față de sportiva de pe locul doi, față de Ingrid Mutter, a fost foarte mică. Accidentată o perioadă pe parcursul acestui sezon, Denisa a reușit totuși să devină campioană națională la alergare montană și să fie prima în circuitul ”La Sportiva Mountain Running Cup”.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Denisa Dragomir – 220
 2. Ingrid Mutter – 205
 3. Gianina Tănase – 60

Descărcați DIPLOMA

Viorel Pălici, cel mai bun alergător montan⊗ Viorel Pălici, cel mai bun alergător montan

Chiar dacă la prima vedere, în alergarea montană din România, nimeni nu poate concura cu Viorel Pălici, diferența dintre el și cel de pe locul doi, Szabolcs György, s-a făcut după ce s-au luat în calcul voturile de pe 4run.ro, opțiunile juriului fiind împărțite.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Viorel Pălici – 278
 2. Ionuț Zincă – 105
 3. Radu Milea – 100

Descărcați DIPLOMA

Andra Anghel, cea mai bună orientaristă⊗ Andra Anghel, cea mai bună orientaristă

Ca și anul trecut, Andra Anghel a fost aleasă cea mai bună orientaristă din România, acest sezon fiind mult mai bun decât cel precedent, în țară terminând pe primul loc la toate probele, lungă distanță, medie distanță, sprint și semimaraton.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Andra Anghel – 180
 2. Veronica Minoiu – 55
 3. Marinela Piringiu – 44

Descărcați DIPLOMA

Ionuț Zincă, cel mai bun orientarist⊗ Ionuț Zincă, cel mai bun orientarist

Chiar dacă în acest an nu a mai fost același Ionuț Zincă din 2015, și din cauza unor accidentări, cel mai bine clasat orientarist român la competițiile internaționale a reușit și în acest an să termine pe prima poziție. Atât opțiunile juriului cât și cele exprimate pe 4run.ro l-au indicat pe Zincă drept cel mai bun orientarist.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Ionuț Zincă – 274
 2. Tamas Bogya – 63
 3. Alexandru Blejdea – 47

Descărcați DIPLOMA

Antoanela Manac, cea mai bună triatlonistă⊗ Antoanela Manac, cea mai bună triatlonistă

Cum juriul nu s-a pus de acord deloc, Antoanela Manac și Ana Mega primind câte două voturi, departajarea s-a făcut după opțiunile avute în formularul de pe 4run.ro. Acolo, specialista în triatlon olimpic a avut mai multe voturi decât deținătoarea recordului României pe distanța IronMan.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Antoanela Manac – 151
 2. Andreea Călugăru – 119
 3. Ana Mega – 44

Descărcați DIPLOMA

Ciprian Bălănescu, cel mai bun triatlonist⊗ Bălănescu, cel mai bun triatlonist

În ce privește băieții, alegerea s-a făcut foarte ușor, Ciprian Bălănescu fiind preferat de aproape toată lumea. Poate și pentru că e campion național la triatlon, duatlon, cross duatlon, medaliat cu bronz la Europeanul de Cross Duatlon, și pe locul întâi în Romanian Triathlon Series și Cross Triathlon Series.

Top 3, vot pe 4run.ro

 1. Ciprian Bălănescu – 260
 2. Mihai Baractaru – 91
 3. Robert Budai – 35

Descărcați DIPLOMA