Bianca Răzor a făcut ultimele reglaje pentru Campionatele Mondiale în cantonamentul de la Snagov, atent urmărită de antrenoarea Ana Ille. După o perioadă în care a fost accidentată, Bianca se simte iar în formă și speră să scadă la Londra sub 51 de secunde pe 400 de metri (prima cursă, pe 6 august de la orele 13.55). 4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition România.

Urmărită de antrenoarea ei, Ana Ille, și de un soare arzător, Bianca Răzor efectua pe pista din cantonamentul de la Siliștea Snagovului bucăți scurte, ultime reglaje înainte de Campionatele Mondiale, competiție la care participă pentru a treia oară consecutiv (se calificase și la Daegu, în 2011, dar a renunțat pentru că era prea mică). În 2013, la Moscova, s-a oprit în semifinale, după două curse în care a realizat două PB-uri, 51:51 & 51:49, la fel și în 2015, după un 50:37 (PB) & un 51.05. Acum, la Londra, obiectivul este un timp bun și o prezență cel puțin în semifinale: ”Îmi propun să alerg sub 51 de secunde. Sper la asta! Și ar fi minunat dacă aș ajunge în penultimul act”.

Bianca Răzor, pregatire CM 2017, foto: Marian BurlacuBianca a terminat antrenamentul, o bucată de 80 de metri, două de 60 de metri și 3 de 50 de metri, ”viteză pură” cum chiar ea ne descrie sesiunea de pregătire, și apoi ne-a povestit despre perioada grea avută, când a trebuit să treacă peste 2 rupturi musculare și 2 entorse, la același picior. ”Mi-a fost foarte greu psihic. E foarte dificil să stai și să aștepți, să nu poți fugi, să nu poți face antrenamente”, explică Bianca, care este fericită că problemele de sănătate au devenit istorie: ”Acum mă simt bine, sunt sănătoasă, m-am mișcat foarte bine în acest an, dacă aveam curse mai tari alergam și mai repede. Am făcut baremul pentru Mondiale de două ori în 2017, la Internaționalele României și la Naționale. A fost greu pentru că nu am avut după cine să alerg, eram pe culoarul 6, toată lumea a tras după mine. Contează foarte mult să ai pe cineva în față pe care să-l fugărești”.

Ca de obicei, după antrenamente, Bianca folosește ”recovery boots”, cizmele pentru refacere pe care și le-a cumpărat din banii ei din SUA și care o ajută foarte mult la recuperarea după efort. ”O să dau tot ce pot pe pistă, o să fiu concentrată și înainte și după cursă, așa cum sunt mereu. O să fiu rea, curajoasă, nu am nimic de pierdut”, a conchis pentru 4run.ro, atleta din Cluj, care va participa imediat după Mondiale la Universiadă, la proba de 400 de metri și cu ștafeta de 4x400m. (foto: Marian Burlacu)

4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition, un brand portughez care produce suplimente pentru sportivi, produse de nutriție certificate de analiza microbiologică și de laboratore anti-doping recunoscute. Împreună cu GoldNutrition România vom efectua două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.