Ciprian Bălănescu // foto: Cristi Barbu, FRA

Bălănescu trece la maraton! Obiectiv: Jocurile Olimpice!

4shop.ro

Triatlonistul Ciprian Bălănescu nu are adversar în România. Multiplul campion național și-a setat un obiectiv îndrăzneț pentru 2020. Și nu are nicio legătură cu triatlonul! Vrea să participe la maratonul olimpic de la Tokyo.

Când auzi de Ciprian Bălănescu te gândești imediat la cel mai bun triatlonist/duatlonist român. La începutul acestui an o idee a încolțit în mintea sportivului născut în județul Timiș. Să ajungă acolo unde toți sportivii își doresc, la Jocurile Olimpice. Nimic senzațional, nu? Ba da, pentru că Bălănescu își dorește să participe la Tokyo, orașul competiției din 2020, în proba de maraton, nu la triatlon. ”Toată viața mea, de când m-am apucat de sport, mi-am dorit să mă calific la Jocurile Olimpice. Sunt 14 ani de când fac triatlon și sezon după sezon obiectivul a fost calificarea la competiția asta. Nu am reușit, dar visul meu nu a murit”, ne-a declarat Ciprian Bălănescu, sportiv pe care l-am întâlnit la Arena Națională acolo unde făcea un antrenament de alergare.

Detalii despre singura cursă pe pistă din acest an a lui Ciprian, aici!

balanescu-milea-ionescu-corneschiSe pare că visul a încolțit în Portugalia. În iarnă, Ciprian a fost în cantonament în statul iberic alături de Marius Ionescu, Alexandru Corneschi, Radu Milea: ”După acel stagiu de pregătire am decis că trebuie să lupt în continuare pentru visul meu!”. În primele două luni ale anului, stațiunea Monte Gordo a fost plină de români, 0 mare parte a lor fondiști: Marius Ionescu, Marius Bușcă, Nicolae Soare, Alexandru Corneschi, Iustin Onofrei, Claudiu Bîscă, Mădălina Florea, Florina Pierdevară, Mihaela Nunu, Andreea Timofei, Iulian Ganciu, Radu Milea, Claudia Bobocea, Adrian Dragomir, Claudia Ștef sau Marius Cocioran. Acolo, Ciprian a avut chiar și o ”confruntare” cu Marius Ionescu, o întrecere pe pistă, pe 3.000 de metri. Piciu a trecut primul linia de sosire, după 8.28:00, Ciprian ajungând după 8.41:00.

Detaliile (cu VIDEO) ”războiului” dintre Ciprian Bălănescu (pace mediu de 2.53 pe mie) și Marius Ionescu (ritm mediu de 2.40 pe mie), aici!

balanescu-milea-soare-corneschi-bisca”Să stai lângă oameni ca Marius, Radu, Alex, persoane care te motivează, cu experiență, a contat mult, a fost foarte important”, a adăugat Bălănescu care nu e speriat de baremul pentru Jocurile Olimpice, un timp sub 2 ore și 19 minute: ”Știu că e greu dar nu mi-a fost niciodată frică de muncă, deci nu îmi va fi nici în continuare”. ”Voi continua să fac triatlon și duatlon și încet-încet voi face trecerea spre maraton. La anul am ca obiective Mondialele și Europenele de Duatlon, tot ce se poate în țară, iar la finalul sezonului o să încep să mă focusez pe pregătirea de maraton”, a continuat bănățeanul. Ciprian nu a alergat încă un maraton pe asfalt. Nici măcar un semimaraton. A făcut însă maratoane montane, în Piatra Craiului reușind să se claseze de trei ori pe podium, în 2009 chiar pe locul I.

Rezultate pistă (foarte puține curse) / asfalt

  • 5.000m: 15.44:53 (2016)
  • 10.000m: 33.00.00 (2014)
  • Gerar 2016 (10.8k): 35.32:50 (ultima cursă de alergare)

Maraton Piatra Craiului (41km, +2250m)

  • 2009: locul I (4.04.44)
  • 2011: locul III (4.00.14)
  • 20112: locul II (4.02.45)