Dopaj

Au găsit 31 de sportivi care s-au dopat în 2008! Acum!

4shop.ro

Treizeci și unu de sportivi, din 12 țări și din 6 discipline, au fost controlați pozitiv la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după ce au fost analizate din nou eșantioane puse la păstrat, și ar putea fi excluși de la Jocurile de la Rio (5-21 august), a precizat Comitetul Internațional Olimpic.

Nu s-a dezvăluit încă niciun nume de sportiv, nici din ce țară provin, nici la ce probă au participat! ”Comitetul Internațional Olimpic a retestat 454 de eșantioane de la Jocurile de la Beijing din 2008. Aceste noi analize sunt consecința muncii depuse de Agenția mondială antidoping și de federațiile internaționale”, a indicat într-un comunicat CIO, care vrea ”să împiedice toți dopații să participe la Jocurile de la Rio”. Mai mult, au fost făcute și 250 de noi analize a probelor prelevate la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, rezultatele urmând să fie publicate în curând.

Marocanii au arestat șase persoane pentru dopaj

Autoritățile marocane au arestat șase persoane în urma unei investigații care viza dopajul în atletism. ”Investigația a fost lansată în 2007, reluată în 2013 și, din nou, în 2016”, a spus un oficial al federației marocane. Se pare că procuratura a fost alertată de directorul federației, în aprilie, care suspecta anumiți atleți că se dopează.