Constantina Dita // foto: Marian Burlacu

Atletismul, pe locul doi în preferințele românilor

Atletismul s-a clasat pe locul doi în urma unei cercetări cantitative realizate de compania de cercetare de piață Ipsos România în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR). Pe primul loc a ieșit gimnastică, iar pe trei tenisul.

“În urma unui studiu al companiei Ipsos, desfășurat online în perioada 27 februarie — 8 martie 2017, pe un eșantion reprezentativ urban de 1.501 persoane, la  întrebarea— ‘dacă în 2020 ați putea merge la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Tokyo, fără să plătiți nimic, adică să aveți asigurate transportul, masa, cazarea, precum și biletul de intrare la competiții, la ce sporturi ați dori să primiți bilet? Puteți alege maxim trei sporturi’, 56% dintre români au ales gimnastica, 32% atletismul, 27%  tenisul, 18%  scrima, iar 15%  handbalul și fotbalul. În mare măsură, cei care ar fi dorit să meargă la scrimă au fost tineri între 18 și 24 de ani, iar persoanele chestionate care și-au manifestat dorința să meargă la celelalte sporturi amintite mai sus aveau vârste  între 35 și 45 ani”, a observat Alina Stepan, Managing Director Ipsos South-East Europe.

“Gimnastica românească, o adevărată mitologie începută cu Nadia Comăneci, este sportul olimpic care a adus României cel mai mare număr de medalii (71). Atletismul (‘regina sporturilor’), disciplina olimpică pe care românii și-ar dori să o urmărească din tribune la Tokyo, adaugă și el 32 de medalii pentru Romania la JO. La tenis de câmp, ne bucurăm că amintirea lui Ilie Năstase și Ion Țiriac și, mai recent, noua generație de jucători de tenis români, care au adus de la Rio o medalie de argint, așază acest sport în Top 5”, a spus Alina Stepan.