Atenție, ursul!
Atenție, ursul!

Atleții de la Piatra Arsă au fost alergați de un urs imens!

Atleții români, mai ales fondiștii, sunt cantonați în acest moment la Piatra Arsă, în Bucegi. Ieșiți la o alergare de 30 de kilometri, Nicolae Soare, Alexandru Corneschi și Ionuț Zincă au dat nas în nas cu ursul. Au fugit de-au mâncat pământul!

”Mulțumesc ursului că a avut amabilitatea de a renunța după ce ne-a fugărit 50 de metri”, povestește Ionuț Zincă, cel mai bun alergător montan din România. Atleții erau pe drumul marcat ce unește cabana Piatra Arsă de Peștera. După 4 kilometri, un urlet care le-a stricat liniștea i-a făcut să înlemnească. Zincă a strigat cât a putut de tare: ”Ursul!”. Și toți trei au luat-o la fugă, în ordinea Soare, Corneschi, Zincă.

Ionuț Zincă, fuga la vale!
Ionuț Zincă, fuga la vale!

”O matahală cât patul la 10 metri distanță de noi. Am luat-o la fugă, pentru că venise în atac spre noi, cât ne-au ținut picioarele de repede. Cred că am alergat cea mai rapidă mie de metri din viața mea! Noroc că era și drumul la vale! 2:26 minute pe mie am avut! Ursul ne-a urmărit 50 de metri, noi nu ne-am oprit din fugă decât după un kilometru. Ciudat este că totul s-a întâmplat în timp ce Alex (n.r. – Alexandru Corneschi) ne povestea o reclamă cu alergătorii kenyeni care dau de un leu în junglă. La putin timp după ce ne-am revenit ne-a sărit în față o veveriță! Să murim de frică și mai multe nu!”, a povestit Nicolae Soare, unul dintre cei mai buni fondiști români, medaliat cu argint la Campionatele Europene de Tineret, la proba de 10.000 de metri. ”Mai am o săptămână de stat aici. Nu mai ies pe trasee, alerg doar pe pistă”, adaugă Soare.

Nicolae Soare și Alexandru Corneschi
Nicolae Soare și Alexandru Corneschi

”Am fost ultimul în grup și sincer a fost și un moment în care mă gândeam că o să mă ajungă! Mulțumesc lui Dumnezeu și copanelor noastre care ne-au ajutat să scăpăm cu bine”, a spus Zincă.