O ursoaică, simțindu-se amenințată în timp ce se plimba cu puii într-o zonă unde avea loc un maraton, a atacat o alergătoare. Femeia de 53 de ani a fost mușcată destul de rău dar a scăpat după ce s-a prefăcut că e moartă.

Atenție, ursul!

Atenție, ursul!

Karen Williams, 53 de ani, este asistentă medicală iar în timpul liber participă la maratoane și ultramaratoane. În jurul kilometrului 36, la Valles Caldera Runs Marathon, în New Mexico, a dat nas în nas cu o mamă-ursoiacă care a sărit la ea să-și protejeze copii. ”Mi-am zis: Uite un urs frumos, o să mă doară tare”, a spus Williams pentru santafenewmexican.com. Ursoaica i-a spart osul din jurul ochiului, a zgâriat-o adânc pe brațe, gât și față, i-a smuls o parte din sprânceană. Scăpând pentru un moment din ghearele animalului, asistenta s-a ghemuit, s-a prefăcut că e moartă și a tăcut chiar dacă durerile erau mari. A avut noroc, ”blănoasa” s-a liniștit și a plecat. După 10 minute, în momentul când nu a mai auzit ursoiaca în preajmă a început să strige după ajutor, care a venit însă după o jumătate de oră când a fost găsită de alți alergători. A fost chemată ambulanța și a ajuns la spital. ”Eu am fost doar o alergătoare, iar ea a fost doar o ursoaică. A fost doar un moment nefericit că ne-am întâlnit”, a declarat Williams.

Ursoaica a fost omorâtă

În America legile spun că un animal sălbatic care a atacat un om trebuie să fie ucis. Asta s-a întâmplat și cu ursoaica din New Mexico. A fost urmărită, ucisă și dusă la un spital pentru a se detecta dacă are rabie (turbare). ”Nimeni nu vrea acest lucru dar nu avem altă posibilitate. Punem viața oamenilor mai presus de viața animalelor”, a spus veterinarul Paul Ettestad. Cei trei ursuleți urmează să fie transporați la o grădină zoologică. ”Îmi pare foarte rău pentru ursoaică. Îmi pare foarte rău pentru puii ei”, a conchis alergătoarea.