Lance Armstrong
Lance Armstrong

Armstrong, interzis în cursele de alergare și nu prea

Lance Armstrong a fost pacer pentru un prieten, un fost jucător de baseball, la Western States 100, o cursă de 161 de kilometri. Fostul ciclist a alergat aproximativ 32 de kilometri.

Lance Armstrong a fost suspendat pe viață din activitatea sportivă din cauza dopajului pierzând în același timp și cele șapte Tururi ale Franței câștigate. Americanul încearcă de câțiva ani să primească acceptul de a alerga la maratoane, triatloane și ultramaratoane, de obicei fiind refuzat. Armstrong a vrut să participe și la ultramaratonul Western States Endurance Run, organizatorii fiind nevoiți din cauza cererii lui să introducă în regulament o regulă care interzice accesul celor suspendați pentru dopaj. I-au dat însă voie să fie pacer, fostul ciclist alergând 20 de mile (32 de kilometri) alături de Eric Byrnes, fost jucător profesionist de baseball. Byrnes a terminat cursa în 22 de ore, 50 de minute și 55 de secunde, locul 73. (foto: Eric Byrnes, Instagram)

Just left mile marker 60 with @ebyrnes22 He can hit a 100 mph baseball and run 100. #westernstates #wedū

A photo posted by Lance Armstrong (@lancearmstrong) on

Wester States 100 este una dintre cele mai grele curse de ultramaraton din lume, ținându-se anual în munții Sierra Nevada. În cei 161 de kilometri se urcă 5.500 de metri și se coboară 7.000 de metri, în zonele înalte fiind de obicei zăbadă iar în cele joase, în văi, temperaturi foarte ridicate. Competiția face parte și Grand Slamul Ultrarunningului, alături de Vermont 100 Mile, Wasatch Front 100 Mile și Leadville Trail 100. În acest an, Andrew Miller, este, la numai 20 de ani, cel mai tânăr câștigător al cursei, terminând cele 100 de mile în 15 ore, 39 de minute și 36 de secunde. La fete, Kaci Lickteig a trecut linia de finiș după 17 ore, 57 de minute și 59 de secunde.

Lui Armstrong i s-a dat voie să participe la Marin Ultra Challenge, în martie (a terminat pe 12). Citiți, aici!