Ancuța Bobocel la Semimaratonul București /// foto: Andra Panduru

Ancuța Bobocel, câștigătoarea Semimaratonului București

Cursa feminină de la semimaratonul București a fost câștigată de Ancuța Bobocel, după o cursă terminată în 1.11.43, la mai bine de un minut de urmăritoarea sa, o etiopiancă. Pe trei, a sosit Andreea Pîșcu, în 1.13.15.

Organizatorii Semimaratonului București, Bucharest RUNNING CLUB, anunță că peste 15.000 de participanți din peste 63 de țări au participat la cea de-a șasea ediție a cursei din centrul capitalei. Învingătoarea semimaratonului de 21,097 km a fost românca Ancuța Bobocel înregistrând timpul 01:11:43 (record al cursei), urmată pe locul doi de etiopianca Alemayehu Tejitu Siyum cronometrată cu 01:12:53 și de românca Andreea Pîșcu pe locul trei, cu timpul 01:13:15.

foto: ANDRA PANDURU

La proba semimaraton bărbați, categoria internaţională, Anbesa Lencho Tesfaye din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 01:01:09 (record al cursei), urmat de către kenyanul Rono Kenneth Kibet cu timpul 01:01:45 pe locul doi şi Tolosa Jiksa Tadesse din Etiopia pe locul trei cu 01:02:00. În ceea ce privește cursa semimaraton național bărbați, Nicolae Soare a terminat cursa cu timpul 01:06:54, urmat de Andrei Ștefana (1.11.11) și de Claudiu Bîscă (1.11.30).

La Cursa 10 km individual Volkswagen, câștigători au fost românii Ciprian Suhanea, cu timpul 00:31:20, urmat de Emanuel Trandafir și Bogdan Macovei, iar la feminin, pe primul loc a sosit Adela Bălțoi, cu timpul de 35:58, urmată de Elena Moagă și Magdalena Veliscu. Cursa Ștafetă Scholl a fost câştigată de echipa Gold Nutrition (Marius Ionescu, Alexandru Corneschi și Sergiu Ciobanu), cu timpul 01:03:52.

În cursa scaunelor cu rotile, semimaraton, podiumul a fost alcătuit din Ghiorghi Filip, Dia Hassan și Gigel Epure, iar la fete, cele două concurente sosind în ordinea Florentina Hriscu și Georgeta Fîntînaru.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la curse personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc și din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele OPBHM 2017: campioanele olimpice-Ana Maria (Brânză) Popescu, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, de personalități Tv și radio-Sonia Argint Ionescu, Mihai Găinușă, Dragoș Bucurenci, Carmen Brumă, Florentina Opriș, Bogdan Nicolai.

Sâmbătă 13 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul peste 3000 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Bucharest RUNNING CLUB a anunțat organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s a fost organizată o tombolă iar înscrierea s-a făcut în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen a avut alocată o urnă specială. separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen, premiile constând în biciclete. Primele 3 școli și primele 3 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 13 mai, la Cursa Adolescenților Erasmus + pe o distanță de 2,5 km. Premiile au fost oferite de către Erasmus + și au constat în echipamente electronice ( laptop-uri, brățari fitness, tablete).

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse, precum și primilor trei clasați din categoria participanților în scaune cu rotile, de asemenea, pentru fiecare cursă în parte. La cursa semimaraton OMV Petrom open general s-au acordat premii în bani. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani și voucher carburant OMV Petrom. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom. Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) au fost în bani și vouchere oferite de World Class și Hotel Athenee Palace Hilton. La Semimaraton Ștafetă Scholl, finaliștii au câștigat premii în bani, produse electronice precum și vouchere de servicii oferite de Scholl și World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit telefoane mobile de ultimă generație sau produse electronice. Valoarea totală  a premiilor oferite a fost de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Volkswagen i-a fotografiat și la această ediție pe toți alergătorii cursei de 10km care au primit de la Volkswagen albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB în maxim 24 ore de la terminarea cursei.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 27 cauze partenere ale Semimaratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Numeroși artiști de la Roton au performat pe traseu pentru a încuraja alergătorii, iar pe scena din Piața Constituției, trupa Gramofon și Monica Odagiu au susținut concerte.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Evenimentul a necesitat munca a peste 600 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 13 şi 14  mai, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma voluntarinsport.ro a BRC, alaturi de arbitrii şi antrenorii ai Federaţiei Române de Atletism Au contribuit de asemenea la organizare peste 200 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne.