Paul Pepene // poză: Florin Glință

Alergătorii montani de la JO, cel mai bun loc, 18

4shop.ro

Paul Pepene și Alin Cioancă, alergători montani în ”timpul liber”, s-au clasat pe poziția a 18-a la schi fond, sprint liber echipe. La individual, cel mai bun loc al lui Pepene a fost locul 24, iar al lui Cioancă, 43. Raluca Strămăturaru, la sanie, a avut cea mai bună clasare din lotul României al JO Iarnă, Coreea de Sud, locul 7.

Alin Cioancă Paul Pepene și Alin Cioancă sunt alergători montani în ”timpul liber”, Pepene a terminat de două ori pe primul loc skyrace-ul din Retezat, iar Cioancă, de exemplu, a fost primul la cursa de semimaraton din cadrul Via Maria Theresia, în 2016. Cei doi schiori au făcut echipă la proba de sprint liber, clasându-se pe poziția a 18-a. Cea mai bună clasare la simplu a fost locul 24, pentru Pepene, la skiatlon, și 43 pentru Cioancă, schi fond 15 km. Paul Pepene a participat și la proba de schi fond 50 km, stil clasic, un stil mult mai solicitant decât cel liber, una dintre cele mai dure curse din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă. Paul (29 de ani) a atacat aceasta proba pentru prima oara in cariera. ”Am mai alergat 50 km, dar la stilul liber. Clasicul este mult mai solicitant. Nu te poti ajuta de picioare, tragi numai din bete”, a spus pentru cosr.ro, Paul.

Sportivul avut ghinion inca din prima tura, cand a cazut pe o coborare la aproape 70 km pe ora. Nu s-a lovit, dar si-a rupt unul dintre bete. Aproape 400 m a alergat cu un singur bat, pana cand s-a intalnit cu antrenorul sau, care i-a inlocuit batul rupt. Incepuse pe locul 35, dar a incidentul l-a aruncat pana pe 51. ”Am ajuns intr-un grup mai lent, am avut nevoie de ceva timp sa ma rup si sa ajung un grup mai rapid”, a povestit Pepene, pentru cosr.ro, la finalul cursei. In cinci kilometri a ajuns pe locul 35, insa destul de departe de grupul fruntas. De acolo, a mai atacat de cateva ori, ajungand pana pe pozitia 28, la kilometrii 37 si 42. In final a mai pierdut insa cateva locuri, incheind pe pozitia 32 (2h 18:44 / la 10 minute si 21,9 secunde de invingator).

Paul Pepene: ”A fost o cursa foarte grea, dar cand treci linia de sosire, dupa 50 km, simti o mare bucurie. A fost a patra mea cursa aici, cu un total de o suta de kilometri. Am fost bine pregatit si daca nu era acea cadere din primul tur puteam sa fiu intre primii 20. Pot spune ca sunt multumit de cum m-am prezentat la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, atat timp cat mi-am stabilit cea mai buna performanta, locul 24 la 30 km”. (foto: Retezat SkyRace, Via Maria Theresia, cosr.ro)