Podiumul la Corcova
Podiumul la Corcova

Alergarea de la Corcova se mută la Alba Iulia City Race

Cine a fost surprins sau nu urmărindu-l pe Andrei Ştefana (25 ani) trecând primul linia de sosire la Corcova Trail Race, chiar în faţa cramei Roy&Dâmboviceanu, şi nu pe Marius Ionescu (29 ani) sau pe Ionuţ Zincă (30 ani), poate să revadă bătălia în oraşul Unirii, unde cei trei atleţi participă pe 15 martie 2014 la Albă Iulia City Race. Nu o să fie răzbunare, nici sânge, nici împuşcături, dar se anunţă o fugă pe cinste. “Dacă o să fim toţi acolo, o să fie de alergat. Eu vreau să fug cât mai tare”, ne-a spus atletul din Craiova, Andrei Ştefana.

Andrei Ştefana (loc II – 3.000 obstacole, loc III – 5.000 m la CN Atletism) nu va lipsi de la Alba Iulia City Race după ce la Corcova Trail Race a reuşit să le sufle victoria lui Marius Ionescu (2.13.33 – PB Maraton, loc 13 la CM 2011) şi lui Ionuţ Zincă, bronz la Campionatul Mondial la Alergare Montană pe distanţă lungă în 2013 şi al doilea cel mai bun alergător de skyrunning din lume. Chiar dacă olteanul nu vrea să se specializeze încă pe distanţe lungi, pregătindu-se deocamdată pentru 1.500 m cu intenţia de a prinde echipa de 4X1.500 m (selecţie pe 10 mai) ce se va duce la Campionatele Mondiale de Ştafetă din Bahamas (24-25 mai), el va ajunge la Alba Iulia în perioada de “volum”, deci o alergare lungă nu-i face rău. “Nu strică un semi-maraton în perioada asta de antrenament când nu am concursuri oficiale. Am auzit că traseul e foarte frumos. Îmi pare rău că nu avem o cursă ca asta şi la Craiova”, ne-a spus Ştefana. “Dacă vin şi Marius şi Ionuţ atunci o să fie de fugă”, a adăugat atletul din Bănie. Dacă se repetă istoria de la Corcova (top 5: Andrei Ştefana, Marius Ionescu, Ionuţ Zinca, Daniel Lupulescu, Marius Buşcă), sau dacă nu, vom vedea pe 15 martie la Alba Iulia! Sau pot apărea surprize pentru că la start vor fi prezenţi şi sportivi de la orientare, ski sau triatlon.

Ana Maria Brânză
Ana Maria Brânză

Ana Maria Brânză vine cu mama ei

Vice-campioana olimpică Ana Maria Brânză (29 ani) are mai multe vise pentru 2014. Unul dintre ele este să termine un maraton! Şi cum antrenamentul se face şi participând la alte competiţii mai scurte, sportiva a decis să se înscrie la Alba Iulia City Race, pe 15 martie, la proba de 21 de km. Pe lângă distanţă, traseul cu şosea şi teren variat prezintă şi o diferenţă pozitivă de nivel de 700 m, care îi sporeşte dificultatea. “Supriza mea pentru 2014 este că voi încerca să termin un maraton”, ne-a spus Brânză. “La scrimă merg ca la serviciu, la fugă ies de plăcere. Ce pot să spun în acest moment este că alergarea doare mai rău decât scrima”, a glumit dubla campioană mondială. Şi cum organizatorii propun şi un cros de 10 km cu diferenţă de nivel de 300 de metri, multipla medaliată a înscris-o la această competiţie pe mama ei, Maria.

Premii de 5.000 de euro

Cursa care îşi doreşte să devină un motor pentru alergătorii amatori din Alba Iulia, Alba Iulia City Race (albaiulia.cityrace.ro), se va desfăşura în jurul cetăţii Alba Carolina şi pe dealurile şi pădurile de lângă localitatea Unirii şi va avea premii ce pot rivaliza cu o competiţie oficială, 5.000 de euro. La semi-maraton se vor premia primele 10 persoane (loc I – 1.500 lei , loc II – 1.000 lei, loc III – 800 lei), la crosul de 10 km primele şase (loc I – 800 lei , loc II – 600 lei, loc III – 400 lei) – ambele curse vor avea startul la ora 10.00, şi vor există premii chiar şi la cursa de copii care va începe de la ora 13.00 (loc I – 100 lei , loc II – 70 lei, loc III – 30 lei).