Săturat de parcuri, de străzi, de prăfuitele cărări de munte, 4run.ro a ales să dea o „fugă” pe Lună. Și-a făcut bagajul, și-a aranjat cu atenție echipamentul și s-a gândit la numeroasele trasee de alergare pe care le poate face de-a lungul și de-a latul imenselor cratere selenare.
Echipamentul obligatoriu pentru alergarea pe Lună îl reprezintă banii (LOL). Cum 4run.ro nu este nici Bill Gates, nici Ion Țiriac, nici Traian Băsescu, a folosit un echipament ieftin, dar obligatoriu, imaginația. Plecăm de la faptul că greutatea pe Lună este cu aproximativ 83% mai mică decât cea de pe Terra. În plus, rezistența „aerului” este și ea mai mică. Și mai adăugăm faptul că nu punem pe noi costumele NASA, care sunt foarte grele. Rezultatul? Jogging-ul se va transforma într-o simplă plimbare. Sau mai mult, pentru cei care numai visau la un maraton, acolo este locul unde puteți să-l duceți la capăt fără probleme. De fapt, ar apărea două probleme. Din cauza gravitației reduse, distanța dintre pași, mersul, care pare fluid pe Terra, ar semăna cu niște salturi de câțiva metri. Dacă vă puteți adapta la alergatul în salturi, atunci ați rezolvat una dintre probleme. A doua o constituie forța de frecare cu suprafața pe care alergați care, fiind mai mică, vă mărește durata accelerării.

Banda de alegare Anti-Gravitațională
Pentru cei care n-au strâns încă bani pentru o „fugă” pe Lună există un „răspuns” numit banda de alergat Anti-Gravity. Nu se găsește pe orice drum dar e o soluție pământeană la jogging-ul pe satelitul natural. Creată inițial de doctorul Robert Whalen pentru astronauții NASA tehnologia a fost adaptată pentru a fi folosită în instituțiile de refacere și de antrenament, mai ales pentru sportivii profesioniști. Ustensila generează portanță folosind tehnologia ADAPT, partea inferioară a corpului fiind prinsă într-un fel de cameră (vezi foto sus) unde greutatea poate fi redusă cu până la 80%. „Am folosit această tehnologie în refacerea fotbaliștilor noștri care s-au recuperat mult mai repede decât normal”, a spus Bill Tillson, preparator fizic la AC Milan. Folosind această mașinărie se poate ajunge la 80% din greutatea normală, similară celei pe care orice pământean ar avea-o pe Lună.

Manuel Uribe, la 93 de kg
Nu, Manuel Uribe, mexicanul care a deținut titlul de cel mai greu om al planetei, nu a slăbit până la 93 de kg. Dar la atât ar ajunge fosta sa greutate de 560 de kg dacă ar fi pe Lună (cu ajutorul doctorilor și al nutriționiștilor Uribe a ajuns acum la 360 de kg). Și numai așa ne-am putea imagina acest munte de om alergând. Pentru el, o tură de alergat pe Lună ar însemna acelați lucru cu alergarea unei persoane de 93 de kg pe Pământ.