S-KARP UrbanTrail Sinaia
S-KARP UrbanTrail Sinaia

Aleargă sau ești Knockout!! S-KARP UrbanTrail Sinaia!

4shop.ro

Prima competiție de tip Knockout din România, UrbanTrail Sinaia (9 aprilie), întrecere în care alergătorii vor fi nevoiți să se califice pe parcursul a trei curse succesive pentru a ajunge în finală, va avea premii totale de 6.600 de lei.

Cursa UrbanTrail care are startul la ora 9.00, din centrul stațiunii Sinaia, are o lungime de 10 kilometri și cu o diferență pozitivă de nivel de 400 de metri. Traseul prezintă un amalgam de suprafețe de alergare, se fuge pe asfalt, pe piatră cubică, pe scări, pe potecă – pe pământ și pietriș, și, ceva nou pentru Europa, pe pista de bob din orașul de pe valea Prahovei. Cei mai buni 32 de sportivi și de sportive se vor califica în sferturi de finală (se va alerga, începând de la ora 11.30, o lungime de 3.3k cu 150 de metri diferență pozitivă de nivel în patru serii de câte opt alergători), iar de aici, în semifinală (start ora 15.00) vor ajunge 16 alergători și 16 alergătoare. Cei mai buni șase dintre ei vor alerga finala (ora 17.00) al cărui traseu va fi dezvăluit înainte de start.

Înscrierile în cursa care propune și un traseu pentru copii vor avea loc până pe 1 aprilie 2016, valoarea taxei crescând cu 10 lei la fiecare 100 de înscriși, de la 70 de lei, până la 100 de lei, organizatorii oferind inițial, pe 15 decembrie, și o zi cu taxă redusă, de doar 50 de lei. Înscrierile se pot face aici!

Vitalie Gheorghiță, la Alba Iulia City Race // foto: acasenii.ro
Vitalie Gheorghiță, la Alba Iulia City Race // foto: acasenii.ro

Competiția îi va avea ca ambasadori pe basarabeanul Gheorghiță Vitalie și pe Tomy Coconea. Atletul moldovean este un fondist foarte bun care are ca recorduri personale 14.44:36 pe 5.000 de metri, 31.13:52 pe 10.000 de metri, 64.24 pe semimaraton și 2 ore, 24 de minute și 38 de secunde pe maraton. Tomy Coconea, sportivul din Petroșani, este cunoscut pentru faptul că ia parte cu succes în cursa Red Bull X-Alps, competiție unde s-a clasat de două ori pe locul doi. Premiile totale se ridică la 6.600 de lei, urmând a fi răsplătiți primii șase sportivi de la categoriile feminin și masculin: 1.000 de lei, 800 de lei, 600 de lei, 400 de lei, 300 de lei și 200 de lei.

Radu Milea și Florin Totalcă // foto: http://sinaia.urbantrail.ro, George Oprea
Radu Milea și Florin Totalcă // foto: sinaia.urbantrail.ro, George Oprea

”S-KARP UrbanTrail Sinaia este evenimentul de alergare din România care și-a propus să inoveze conceptul de «competivitate» introducând două noi idei pe scena alergării din România: UrbanTrail & Knockout! Parte a seriei de concursuri organizate de Asociația Sport La Orice Vârstă, apariția acestuia s-a datorat parteneriatului cu brandul românesc S-KARP și a deschiderii Primăriei Sinaia către sport. Obiectivele acestui concurs sunt acelea de a demonstra că alergarea poate fi o provocare chiar și în mediul urban îmbinând toate elementele specifice orașului Sinaia, trecând în alergare pe lângă cele mai importante obiective turistice, dar și dorința de a impune un nou standard de organizare și de a răsplăti eforturile sportivilor care vor avea de înfruntat o mare provocare! «Motorul» acestui concurs este Radu Jitaru, omul care se identifică cu brandul S-KARP, acesta venind cu ideea organizării unui concurs la Sinaia, orașul său natal și punctul de plecare pentru denumirea S-KARP. Conceptul acestui concurs este o idee mai veche a lui Radu Milea și care a fost imediat îmbrățișată atât de Radu Jitaru cât și de Lucian Al Marii care nu au stat pe gânduri și au decis să se implice pentru a o pune în aplicare. Astfel, cu sloganul «Aleargă sau ești KNOCKOUT!» vă invităm pe 9 aprilie 2016 la Sinaia pentru a participa sau pentru a susține participanții care vor lua startul la S-KARP UrbanTrail Sinaia, cel mai nou eveniment al Asociației Sport La Orice Vârstă”, a fost mesajul organizatorilor pe pagina oficială a competiției, sinaia.urbantrail.ro.

În fața Peleșului // foto: sinaia.urbantrail.ro, George Oprea
În fața Peleșului // foto: sinaia.urbantrail.ro, George Oprea