3.171 de alergători au terminat semimaratonul București. Nicolae Soare și Andreea Pîșcu – la doar 19 ani, au ieșit campioni naționali. Pe primele locuri, la cursa internațională, au sosit un kenyan și o etiopiancă.

La aproape o lună de la maratonul de la Hamburg, acolo unde a făcut baremul pentru maratonul olimpic de la Rio (2.18.52), Nicolae Soare a participat la Campionatul Național de Semimaraton desfășurat în cadrul Semimaratonului București. Atletul antrenat de Cristina Alexe a concurat împotriva a 75 de adversari, terminând cursa după 66 de minute și 25 de secunde, fiind urmat de Laviniu Chiș (67.47) și de Alexandru Corneschi (68.59). La fete, câștigătoarea a fost desemnată la foto-finiș, Andreea Pîșcu (1.16.26) terminând la doar o secundă în fața Paulei Todoran, fosta deținătoarea a titlului și una din cele două reprezentante ale noastre la maratonul olimpic de la Rio. Pe trei, Cristiana Frumuz (1.17.49). La echipe, la băieți, podiumul a fost format din CS Știința Bacău (Nicolae Soare, Alexandru Corneschi și Claudiu Bîscă), CSM Oradea (Laviniu Chiș, Vasile Cont și Ștefan Hercuț) și CSU Cluj Napoca (Ionuț Deteșan, Marius Dumitru și Levente Kaniszay), iar la fete, din CSU Galați (Cristiana Frumuz, Mihaela Petrea, Iulia Găinariu), CSU Galați 2 (Magdalena Luca, Alina Gherasim, Ana Petrea) și CSM Craiova (Elena Moagă, Mihaela Popescu, Corina Pârvu).

semimaraton-bucuresti-2016Semimaratonul internațional București, cursă terminată de 3.171 de alergători, a fost câștigat de kenyanul Birech Kipchoge (62:30) și de etiopianca Arissi Dire Tune (1.13.24). La proba de 10,5 kilometri, acolo unde au isprăvit 2.433 de sportivi, pe primele locuri au sosit George Preda (33.50) și Denisa Dragomir (39.41). ”Ștafeta” a fost câștigată de sportivii SportGuru – BCR Racing Team, Marius Ionescu și Alexandru Corneschi, care, împreună cu Ionuț Zăizan, au ajuns la final după 65 de minute și 3 secunde. Printre cei care au luat parte la evenimentul din fața Casei Poporului se numără și gimnasta Andreea Răducan, o noutate fiind ”ștafeta” inedită, de 8+1, formată din campioanele la canotaj Viorica Susanu, Doina Ignat, Georgeta Andrunache, Veronica Cochela, Elena Georgescu, Camelia Macoviciuc, Camelia Lupașcu, Laura Oprea și Mădălina Bereș. Au fost acordate premii în valoare totală de 30.000 de euro, 50 de premii în bani, s-au consumat 38.500 de litri de apă, 4.800 de litri de băutură energizantă și 4 tone de fructe.