Hillary Husband
Hillary Husband

A făcut un maraton pe când lupta cu al treilea cancer

4shop.ro

Pe când se recupera după un transplant de măduvă, în timp ce făcea chimioterapie pentru a învinge al treilea cancer de care suferea, Hillary Husband a avut ideea să meargă pe holurile spitalului unde era îngrijită, chiar dacă primea transfuzii, întreaga distanță a maratonului, făcând 286 de tururi.

În 2013, a reușit să termine maratonul și să învingă necruțătoarea boală. Din păcate, Hillary luptă acum, din nou, cu al patrulea cancer. ”În timp ce se bate cu leucemia, face chimioterapie, Hillary se ocupă de clasa de dans de la liceu. Cu așa determinare va reveni pe propriile picioare foarte repede”, au spus medicii pentru competitor.com. Hillary a început prima bătălie cu cancerul, cu leucemia, în 2008, iar după trei ani a reușit să scape de probleme. Nu pentru mult timp, în 2011, a pornit la luptă cu un alt cancer, un limfom non-Hodgkin. După nouă luni de tratament a plecat acasă victorioasă, dar pentru scurt timp. În 2013, ultimul cancer a revenit și a fost nevoită să facă transplant de măduvă. Tot atunci, la trei săptămâni după ce a făcut transplantul, a decis să meargă un maraton pe holurile spitalului Saint Jude. Nu a fost făcut fără oprire, ci în mai multe zile, la final asistentele din spital pregătindu-i o linie de finish. Hillary, acum la vârsta de 23 de ani, a reluat din nou lupta. Pentru a patra oară!

”Când am alergat maratonul, am început inițial să merg cel puțin o milă pe zi (n.r. – 1,6 km), uneori mai mult. O doctoriță m-a văzut și mi-a spus că parcă mă vede că o să fac un maraton până ies din spital. A fost tot ce mi-a trebuit! L-am terminat și a doua zi am fost lăsată să plec acasă. A fost incredibil!”, a spus Hillary pentru radiomd.com. (foto: memphisparent.com)