FOX TRAIL Half Marathon, RUNFEST

900 de alergători, la ultima competiție RUNFEST din 2016

Peste 1.200 de oameni, concurenți și susținători, au profitat din plin de ultima duminică de vară luând parte la Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, competiție marca RUNFEST, susținută de Barilla și prezentată de Persil, desfășurată în pădurea Băneasa. Pasiunea pentru mișcare în natură a fost cu siguranță demonstrată la cote înalte pe 28 august, pentru că ne-am bucurat să vedem sute de zâmbete largi, atât la start cât și după linia de finish. / Comunicat

Aproape 900 de alergători s-au aliniat la start la crosul RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, iar ziua a fost plină de energie, sport, dar și de surprize și multă distracție. Atât copiii, cât și juniorii și adulții au avut trasee special create pentru abilitățile lor pe potecile răcoroase ale pădurii Băneasa, în total având loc 32 de curse de alergare, pe distanțe de la 2,5 până la 21 de kilometri. MPG, coordonatorul RUNFEST, dorește să încurajeze mișcarea de la vârste fragede și să conștientizeze cât mai multe persoane asupra beneficiilor alergării în natură, astfel că cei mici, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, au avut ocazia să participe gratuit la cros. Printre concurenții prezenți la eveniment s-au numărat și membri ai mai multor cluburi sportive din țară, care se antrenează pentru competițiile naționale și internaționale, dar și persoane pasionate de alergare din Anglia, Serbia, Italia și Belgia.

RUNFEST-FOX-TRAIL-Half-Marathon_traseu_foto-Rares-GireadaCei mai rapizi alergători au fost răsplătiți cu premii generoase, în toal 96 de concurenți ocupând podiumurile crosului RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, susținut de Barilla și prezentat de Persil. Rezultatele concursului se pot accesa online pe pagina evenimentului de pe www.runfest.ro sau direct prin click aici. Premiile au fost acordate cu sprijinul sponsorilor World Class, Nomasvello, Running Warehouse Europe, Herbalife, GoldNutrition, Ice Power și Isostar, la care s-au adăugat sticle de sampanie acordate concurenților adulți, medalii de podium și diplome. La cea de a 4-a ediție a competiției din Băneasa au fost prezenți și ambasadorii RUNFEST cărora le mulțumim pentru participare și pentru susținerea mișcării în natură și a unui stil de viață sănătos: Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică și mondială, antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, Călin Novăcescu, antrenor de fitness și instructor de arte marțiale, și Sorin Chineaţă, un tânăr inginer, blogger și pasionat de sport. (foto: Ovidiu Salvastru, Rareș Gireadă)

RUNFEST-Baneasa_kids-races_start_foto-Rares-GireadaCu această ocazie, RUNFEST – www.runfest.ro – și-a anunțat sprijinul pentru campania ”Donează o șansă la viață!”, organizată de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) împreună cu MPG. Campania este dedicată conștientizării importanței de a ne menține sănătatea la un standard ridicat și de a avea un stil de viață activ, iar scopul este de a informa și sensibiliza persoanele sănătoase cu vârste între 18 și 45 de ani în legatură cu donarea de celule stem hematopoietice.

RUNFEST_FOX-TRAIL-Half-Marathon_start-1_foto-Ovidiu-SalavastruRUNFEST-Baneasa_kids-races_foto-Ovidiu-Salavastru-2Cursele de alergare pentru cei mici, din cadrul RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, au fost dedicate promovării Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, din 17 septembrie. La start, părinții sau rudele au avut ocazia să îi însoțească pe copii, alergând în urma lor pe traseu, pentru a veni în sprijinul campaniei “Donează o șansă la viață!”. Eforturile acestei campanii sunt susținute și de campioana olimpică și mondială Gabriela Szabo, în calitate de ambasador, care a transmis un mesaj tuturor sportivilor amatori despre importanța de a-i ajuta pe cei aflați în momente critice de sănătate și de a deveni donatori de celule stem hematopoietice. RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon a fost susținut de Barilla și prezentat de Persil și s-a desfășurat cu sprijinul sponsorilor oficiali Isostar, Herbalife, World Class, Wim Bosman, al sponsorilor evenimentului Carrefour, iNES Group, Ciuc Natur Radler, GoldNutrition, Health Advisors, Nomasvello, Ice Power, Gustare Nevinovată și Toortitzi. Partenerii evenimentului au fost Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Urban, ProENERG, Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, Brigada de Voluntari, Asociația Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, educație prin sport” și Romsilva.

RUNFEST-Baneasa_kids-races_foto-Ovidiu-Salavastru-1RUNFEST-Baneasa_kids-races_finish_foto-Rares-GireadaRegistrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este o instituţie publică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, a cărui misiune este de a identifica şi asigura, la standarde internaţionale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiţi,  pentru toți pacienţii din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili în familie. Una dintre activităţile de bază ale Registrului o constituie organizarea şi menţinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și, în acelaşi timp, cu pacienţii care au nevoie de un transplant. Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată. Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viață! Mai multe informații despre campanie și cum puteți deveni donator de celule stem găsiți pe site-ul www.registru-celule-stem.ro. Cei care doresc să devină donatori pot suna la TelVerde 0800 88 STEM (7836), număr apelabil din  reţeaua Romtelecom, pot accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro sau se pot adresa direct unuia dintre cele 21 centre ale donatorilor de celule stem.