Andreea Panțuroiu și Mihaela Nicoară

4 atlete la Mondiale, cea mai bună poziție, locul 4

Cel mai bun loc ocupat de atletele române care au participat la Mondialele de Atletism indoor a fost poziția a 4-a, la triplusalt, performanță obținută de Andreea Panțuroiu.

Andreea Panțuroiu (23 de ani) a sărit 14.33 m, și-a egalat cea mai bună săritură din carieră dar a fost la 7 centimetri de medalia de bronz, primele trei poziții fiind ocupate de Yulimar Rojas (14.63m), Kimberly Williams (14.48m) și de Ana Peleteiro (14.40m). Originară din Câmpulung Muscel, legitimată la CSM București, Andreea a reușit cea mai bună săritură a ei din concurs din a patra tentativă, finalul fiind mai slab și din cauza problemelor de sănătate cu care sportiva s-a confruntat în ultima perioadă. A explicat, pentru fra.ro, antrenoarea Mihaela Nicoară: ”Andreea a concurat excepțional, mai ales că în ultimele luni s-a confruntat cu tot felul de probleme de sănătate. Cred că și aceste pauze au fost motivul pentru care Andreea nu a mai avut puterea să execute ultimele sărituri la capacitate maximă”. Recordurile României la triplusalt au mai bine de 18 ani vechime și au fost realizate de Cristina Nicolau, a sărit în sală, în anul 2000, 14.94m, și de Rodica Mateescu, care a atins 15.16m, în aer liber, în 1997. La săritura în lungime, Alina Rotaru a încheiat concursul pe poziția a 9-a, săritura ei cea mai bună, 6.41m, clasând-o prima sub linia finalei de ”opt”.

Claudia Bobocea, Campionatul European Echipe, 2017Claudia Bobocea a alergat, chiar dacă a fost accidentată, două curse, finala de 3.000 de metri și seria de 1.500 de metri. La proba mai lungă a sosit pe locul 13 (9.23:70), cel mai bun loc din carieră la un asemenea concurs, iar la 1.500 de metri nu a reușit să ajungă în finală după ce a alergat 4.24:60. ”Cu doar 9 zile înainte de Campionatul Mondial de la Birmingham cu un ochi plângeam de bucurie pentru invitația de la 3000 m, iar cu un ochi plângeam de supărare pentru accidentarea survenită după un antrenament. Cu toate acestea am decis să alerg într-un picior și am reușit să ocup locul 13 în proba de 3000 m de la campionatul mondial, cel mai bun rezultat al carierei la o astfel de competiție. A fost cea mai mare provocare, asumându-mi riscul de a îmi agrava situația cât și rezultatul”, a precizat Claudia pe pagina ei de Facebook. Cealaltă alergătoare română, Anamaria Nesteriuc, pentru prima dată la o asemenea competiție, a terminat a 7-a seria ei de la 60m garduri, 8:32.Anamaria Nesteriuc sarind garduri, foto: Cristi Barbu, FRARecord mondial, pentru Polonia

Ștafeta de 4x400m a Poloniei, formată din Karol Zalewski, Rafal Omelko, Lukasz Krawczuk și Jakub Krzewina a câștigat cursa de la Birmingham în 3:01.77, un timp care este un nou record mondial (fosta performanță aparținea SUA – 3.02:13). ”A fost un șoc. Noi ne doream să facem record european și nu ne așteptam la un asemenea rezultat. Nici măcar nu visam la record mondial”, a spus Omelko.Polonia 4x400m10 atleți au fost descalificați pentru că au călcat în afara culoarului

O întreagă ”serie” de la 400 de metri băieți a fost descalificată pentru că s-a călcat linia culoarelor, asta după ce în cursă rămăseseră doar patru sprinteri, Abdalleleh Haroun fiind inițial și el scos din concurs pentru start fals. În plus, alți trei alergători și alergătoare de 400 de metri, printre ei și primii doi clasați din finală, au pățit și ei același lucru. În cursa de 3.000 de metri, pentru că s-a ajuns cu un picior în afara zonei de concurs, au fost trimiși acasă trei fondiști, printre ei și Paul Chelimo, un al patrulea fiind descalificat pentru că a obstrucționat un alt atlet. Ce e ciudat, că tot în Anglia, la fel ca și Chelimo, și Mo Farah a pășit în afara primului culoar, dar el nu a fost descalificat! (foto: fra.ro, Getty Images for IAAF)