4.027 de atleți suspendați

4.027 de atleți ruși, interziși în competiții

4shop.ro

Organizația care conduce atletismul mondial a prezentat o listă cu atleții ruși care nu au voie să participe la curse internaționale. IAAF a numărat 4.027 de sportivi! Printre ei, Yelena Isinbayeva, Daria Klishina sau Anna Chicherova.

Ca să nu mai existe niciun fel de probleme și să nu mai apară competiții, cum a fost un maraton din Japonia de la finalul anului trecut unde câștigător a fost un rus, IAAF a prezentat lista cu toți atleții din Federația Rusă care nu au voie să participe la competițiile internaționale. Și, a avut ceva de muncă, peste 4.000 de sportivi, mai exact 4.027, fiind trecuți în documentul forului mondial, printre ei, Yelena Isinbayeva, Daria Klishina sau Anna Chicherova. Lista poate suferi modificări, alți atleți putând fiind adăugați pe parcurs, și a avut la bază informații oferite de Federația Rusă de Atletism.

Scandalul din atletism a fost declanșat de televiziunea germană ARD, prin două documentare, unul difuzat în decembrie 2014 (dopajul în Rusia) și celălalt în august 2015 (pașapoarte biologice suspecte la o treime din căștigătorii medaliilor de la JO sau CM disputate între 2001 și 2012). O comisie independentă a WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) a dat publicității un raport pe 9 noiembrie care a confirmat și ”întărit” reportajele ARD, ca urmare Rusia fiind suspendată de IAAF din toate comptițiile atletice pe termen nelimitat. (fotocopie IAAF, lista completă poate fi găsită pe site-ul forului mondial de atletism)

rusi-interzisi-4027