România a terminat prima ediție a Campionatelor Europene de Atletism – Juniori II pe locul șase, câștigând 6 medalii – 2 de aur, 1 de argint și 3 de bronz.

Andrea Miklos și Georgiana Aniței au fost cele două componente ale lotului României care au terminat pe prima treaptă a podiumului în cadrul concursului de la Tbilisi. Miklos, care va participa și la Jocurile Olimpice de la Rio alături de ștafeta României de 4x400m, a trecut linia de finiș în 52:70, iar Aniței (triplusalt), sportiva antrenată de Cristi Nemțeanu, campioana mondială de Juniori II, a reușit să sară 13 metri și 19 centimetri. Sportiva din Bacău a participat și în finala de lungime, clasându-se pe locul 10.

mihai-pislaru-400m-poza-finish”Argintul” românesc a fost câștigat de deținătorul recordului național al distanței, Mihai Pîslaru, care a fugit turul de pistă în 47 de secunde și 46 de sutimi.

Despre Mihai Pîslaru, fost portar la Petrolul Ploiești, aici!

Cele trei medalii de bronz au fost aduse de Adrian Garcea, la 3.000 de metri, atletul din Târgu Jiu oprind cronometrul la 8.20:94, de Bogdan Sitoianu, la lungime, cu 7.31m, și de Cristian Grecu, la triplusalt, cu 15.62m.