Paula Todoran, Liliana Dragomir, Marius Ionescu și Sergiu Ciobanu au alergat maratoane la Hamburg și Viena, doar atleta din Sălaj reușind să facă baremul pentru Campionatul Mondial de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism, aflat la ediția a 16-a, va avea loc la Londra, între 4 și 13 august. Se anunță ultimul Mondial pe pistă pentru super-sprinterul Usain Bolt și pentru super-fondistul Mo Farah, englezul urmând să treacă la competiții de șosea. Participarea maratoniștilor noștri la competiția din capitala Angliei ține de îndeplinirea baremului, 2.19.00 pentru băieți, 2.45.00 pentru fete. Marius Ionescu și Paula Todoran au participat la Maratonul Hamburg, acolo unde, pentru Irlanda a alergat și basarabeanul Sergiu Ciobanu, iar Liliana Dragomir a fugit la Maratonul Viena. Paula Todoran (PB – 2.36.44) a ajuns la final în 2.43.56 (locul 14), Liliana Dragomir (PB – 2.45.15) a trecut finșul în 2.46.06, iar Marius Ionescu (PB – 2.13.00) și Sergiu Ciobanu (PB – 2.15.14) și) nu au terminat cursa, s-au oprit după kilometrul 35. Paula a terminat cursa în șoc hipotermic având nevoie minute bune de ajutorul doctorilor și asistenților de la cortul medical. Chiar dacă nu a făcut barem, Liliana Dragomir a terminat pe locul 10 un maraton Golden Label, deci asta înseamnă că are drept de participare la Campionatul Mondial, depinde însă și de decizia FRA de includere sau nu în lotul României.

Maratonul de la Hamburg este prima competiție a lui Marius Ionescu aleargată pentru echipa NN Running Team, un proiect al NN și Global Sports Communication care a strâns 60 de atleți de top din lume, printre ei și Kenenisa Bekele, dublul recordman mondial, la 5.000 de metri și la 10.000 de metri, Eliud Kipchoge, Stephen Kiprotich sau Florence Kiplagat. ”Am fost fericit că am fost ales să fac parte din acest proiect, munca și eforturile din ultimii ani mi-au fost răsplătite”, declara Marius Ionescu, toți alergătorii NN Running Team urmând să folosească echipament Nike.

Pîșcu, pe locul doi la concursul lui Diță

La ediția a doua a Bucharest International 10k, concurs organizat de Constantina Diță, o româncă a terminat pe podium. E vorba de Andreea Pîșcu care a sosit pe locul 2, cu un timp foarte bun, 33.03. Următoarele două atlete ”tricolore” au terminat pe locurile 4, respectiv 5: Roxana Bârcă și Claudia Dinu. La băieți, podiumul a fost african, următoarele trei locuri fiind ocupate de români: Andrei Rusu, Alex Corneschi și Cătălin Atănăsoaei.

Mary Keitany, la sub 2 minute distanță de recordul mondial

Kenyanca Mary Keitany a reușit o cursă foarte bună la Londra, terminând maratonul în 2.17.01, la sub 2 minute de recordul mondial al Paulei Radcliffe – 2.15.25, fiind la a treia victorie în capitala Angliei. Pe doi, Tirunesh Dibaba (2.17.56), iar pe trei, Aselefech Mergia (2.23.08). La băieți, nu a fost record mondial, nici mult-visatul sub 2 ore, nici măcar record al cursei, dar Wanjiru și Bekele au făcut spectacol în ultimii 4 kilometri. Bekele a venit din spate, l-a hăituit pe cel din față, dar nu a putut să treacă primul linia de finiș. Podiumul: Daniel Wanjiru (2.05.49), Kenenisa Bekele (2.05.57) și Bedan Karoki (2.07.41).