Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproximativ 18.000 de participanți din peste 75 de țări au participat la cea de-a opta ediție a Volkswagen Semimaratonul București. Startul curselor competitive a fost recordul acestei ediții care a durat 20 de minute datorită numărului mare de participanți, cărora le mulțumim și pe care îi așteptăm și la următoarele ediții.

Nicoleta Ciortan și Nicolae SoareÎnvingătorul probei de semimaraton categoria bărbați (21,097 km) a fost Mwangi Paul Kariuki din Kenya, înregistrând timpul 01.01.22 urmat pe locul doi de conaționalul său, Tarabarach Elvis Chebor cronometrat cu 01.01.26 și de Kiplagat Victor din Uganda pe locul trei, cu timpul 01.01.26. Învingătoarea probei de semimaraton femei, categoria internaţională a fost Meringor Delvine Relin din Kenya terminând cursa în 01.09.53 urmată de către ugandeza Chekwel Juliet cu timpul de 01.11.47, pe locul doi şi de Wolkeba Asmeraworc B Pekele din Etiopia pe locul trei cu 01.14.38. În cadrul acestei ediții a Volkswagen Semimaratonul București a fost stabilit un timp record de cursă la femei.

În ceea ce privește Cursa 21km național bărbați, Soare Nicolae Alexandru a terminat cursa cu timpul 01.04.59, iar la categoria femei, Nicoleta Ciortan a terminat prima cursa cu timpul 01.22.14. La Cursa 10 km individual Vodafone, câștigători au fost Ioniță Liviu, cu timpul  00.34.38 la masculin şi Adela Bălțoi cu timpul 00.36.13, la feminin. Cursa Ștafetă Greenfield a fost caştigată de echipa Maraton Club, cu timpul 01.08.50. Cursa Populară a fost câștigată la masculin de către românii Plăcină Nicolae, iar la feminin de către Palic Toma Cristina.

Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB  și personalități din lumea sportivă, culturală care au fost prezenți pe 11 și 12 mai în Piața Constituției la linia de start au fost: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Camelia Lupașcu cu fiul, Alina Dumiru cu fiul, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, actorii Teatrului Mic- Silvana Mihai,Alina Petrica, Irina Ungureanu ,Valentina Popa,Cezar Grumazescu și Rares Florin Stoica, realizatorii radio-TV Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (radio), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Adriana Matei (hypewit.ro), concurenți emisiune Exatlon Kanal D- Ana Cazan,Irina Postolea, Yamato Andrei Zaharia, Cătălin Ionuț Dumitrescu,Cristian Geamanu,Mirel Drăgan,Alexandru George Stoica, precum și actorii serialului Vlad-Pro Tv-Adrian Nartea, Olimpia Melinte și Diana Sar.

Sâmbătă 11 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul 3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-12 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km.

1500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 13-19 ani au concurat, sâmbătă, 11  mai, la Cursa Adolescenților pe o distanță de 2,5 km.

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani, vouchere World Class și minute  Blinkee.city România. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom și minute  Blinkee.city România. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom, vouchere World Class și minute Blinkee.city România. Premiile cursei 10 km individual Vodafone și Ștafete Greenfield au fost în bani, vouchere oferite de World Class, minute  Blinkee.city România  și accesorii smart. La Cursa Populară, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit vouchere Under Armour, World Class și minute Blinkee.city România .

Volkswagen, Under Armour și Vodafone te-au fotografiat la această ediție a Semimaratonului București: toți alergătorii de la cursele competitive vor primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să își introducă numărul de concurs pe site bucuresti21km.ro (în secțiunea dedicată) și vor primi pozele într-o pagină personalizată Totodată, Bucharest RUNNING CLUB va oferi albume personalizate tuturor participanților la Cursa Copiilor MCDonald’s.

Cu ocazia Volkwagen Bucharest HALF MARATHON, Bucharest RUNNING CLUB la lansat aplicația #RunRomania (disponibilă PlayStore și AppStore, atât pentru Android, cât și pentru iOS). Aceasta este un „one-stop-shop” în care veți putea găsi toate informațiile necesare legate de evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, transmisiunile live streaming, formularele de înscriere pentru oricare dintre aceste evenimente, hățile interactive ale curselor, precum și alte surprize. Probabil cel mai util instrument al aplicației, funcția live tracking permite urmărirea în timp real a oricăruia dintre alergătorii aflați în cursă. Practic, în orice moment, veți putea afla unde anume pe traseu se află un prieten sau cineva drag, îi veți putea transmite mesaje de încurajare și veți putea estima cu exactitate ora la care va ajunge la finish. Pentru această funcție, nu este necesar ca alergătorul să aibă asupra sa telefonul (ori un alt dispozitiv mobil) sau să aibă aplicația instalată.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, ați putut afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Comunicat de Presă