alergatori trail, munte, cărare, potecă

17-18 decembrie, Ultra Fair Play, lângă Slănic Prahova

Competitia ULTRA FAIR PLAY 2016 se desfasoara in data de 17-18 decembrie in localitatea Stefesti din jud. Prahova (la 3 km de Slanic Prahova), organizată de Clubului Sportiv Telecom Petrom Slanic, primaria comunei Stefesti si grupul Pista de Lansare.

Aceasta competitie se doreste a fi un bun prilej pentru atletii de toate varstele de a se intrece pe diferite distante, de la 5 km la 100 de mile, si chiar 24 de ore. Alergatorii au sansa sa se intreaca in 3 probe „scurte”, de 5, 10 si 20 de kilometri, 7 dincolo de distanta maratonului (50 de km, 50 de mile, 100 de km, 100 de mile, 6 ore, 12 ore si 24 de ore), una de trail curat de aproximativ 25 de km si probele copiilor cu varste de 5-17 ani. Înscrieri, aici!

Masurarea si omologarea traseului va fi in atentia Federatiei Romane de Atletism, iar organizatorii doresc ca ULTRA Fair Play sa devina un bun prilej prin care copiii si adultii sa redescopere valoarea alergarii intr-un asemenea cadru natural, la o altitudine de aproximativ 500 de m, dar si un bun prilej prin care localitatea Stefesti si imprejurimile sale sa fie adusa in atentia opiniei publice, pentru a incuraja turismul in aceasta zona relativ apropiata de capitala. Competitia reprezinta o ocazie de a petrece timpul intr-o ambianta naturala unica, printre oameni simpli si obisnuiti cu munca si animalele, atat de aproape si totusi departe de tumultul oraselor poluate, de stresul cotidian al civilizatiei.

Competitia are si o componenta sociala umanitara intrucat participantii sunt incurajati sa doneze imbracaminte, jucarii sau dulciuri pentru copiii din familiile nevoiase. Evenimentul se bucură și de sprijinul primariei localitatii Stefesti și al primarului Vasile Tabaras. Detalii regulament, aici!