Retezat SkyRace
Retezat SkyRace

15.000 de lei, premiile la Retezat SkyRace

4shop.ro

Competiția Retezat SkyRace Intersport, organizată în masivul Retezat, județul Hunedoara, poartă concurenții de-a lungul unor trasee care urmăresc creasta colțuroasă Piule – Pleșa, culmea crenelată fiind o adevărată provocare pentru toți alergătorii. Startul competiției va avea loc pe 18 iunie, la Cheile Buții.

Competiția Retezat SkyRace Intersport propune trei trasee, Custura, Buta și Valea Mării, primele două curse încadrându-se în categoria skyrunning, iar cea de-a treia adresându-se celor care iubesc drumețiile pe munte sau celor care vor să înceapă alergarea montană. Traseul ”Custura” este recomandat alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel, ”Buta”, are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină) și 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel iar ”Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel.

Premii totale de 15.000 de lei

Premiile totale de la Retezat SkyRace Intersport se ridică la 15.000 de lei, urmând a fi răsplătiți primii cinci sportivi de la categoriile feminin și masculin de la cursa lungă: 2.500 de lei, 2.000 de lei, 1.000 de lei, 800 de lei și 400 de lei. Alergătorii vor primi premiile doar dacă vor alerg în sub 3:40:00, la masculin, și în sub 4:20:00, la feminin! Se vor acorda și bonusuri de 500 de lei pentru un nou record al traseului (timpi de referință: 3.03.51, Ionuț Zincă în 2015; 3.48.30, Denisa Dragomir în 2014) și două premii speciale în valoare de 300 de lei, King of Custura și Queen of Custura, pentru primul băiat și prima fată care vor ajunge pe vârful Custura, la 2.457 de metri. Înscrierile online vor avea loc până pe 10 iunie 2016 și se pot face aici.

Vârful Custura, retezat SkyRace
Vârful Custura, retezat SkyRace

Ambasador, Ionuț Zincă

Ambasadorul Retezat SkyRace Intersport, prahoveanul Ionuț Zincă, este cel mai bun alergător montan din România. Printre performanțele atletului român se numără două medalii de bronz, la Campionatul European de Alergare Montană și Campionatul Mondial de Alergare Montană, și două clasări pe locul 2, în 2013 și 2014, în topul general al Federației Internaționale de Skyrunning. Ionuț Zincă este și cel mai bun orientarist român, cele mai bun rezultate ale sale fiind un loc 5 la proba de Sprint și un loc 8 la proba de Lungă Distanță, la Campionatele Mondiale de Orientare.

Kit-ul de participare, bogat și divers

Fiecare participant la Retezat SkyRace Intersport va primi un tricou tehnic Intersport, un număr personalizat, vouchere și alte materiale, și va avea parte de cronometrare individuală, tabelă electronică, videofinish individual, puncte de susținere, medalie de finisher, ambulanță, clasament online și diplomă electronică, album personalizat, extrageri de premii surpriză, puncte de revitalizare. Mai mult, fiecare participant va primi o porție de paste (17 iunie), o porție de tochitură (18 iunie) și va putea lua parte la o degustare de vin de Corcova (podgoria Roy&Dâmboviceanu). (fotografii: retezat.skyrace.ro)